Bakü ve Tel Aviv arasında İHA yapımı konusunda işbirliği

Per, 23/02/2023 - 09:42

Medya kaynakları, Bakü askeri kaynaklarının İHA yapımında geçici Siyonist rejimle işbirliği yaptığını açıkladı.

Welayet News  - News Armenia haber ajansı Çarşamba günü Azerbaycan Cumhuriyeti medyasından naklen şunları yazdı: ‘Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Sanayii Bakanı Medet Guliyev, Abu Dabi'de düzenlenen "IDX-2023" uluslararası savunma fuarında Siyonist rejim Havacılık şirketinin başkanı Moshe Elazar ile bir araya geldi.

Taraflar, insansız hava araçlarının ortak üretiminde işbirliğinin daha da genişletilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Güvenlik nedeniyle, bu toplantının daha fazla detayından bahsedilmedi.’

Bakü ve Siyonist rejim uzun süredir sıcak askeri ilişkilere sahip ve Tel Aviv daha önce İHA üretim teknolojisini Bakü'ye transfer etmişti.

Daha önce, İbranice yayın yapan İsrail Hayom gazetesi de bilgili bir kaynaktan naklen şu açıklamalarda bulunmuştu: ‘Azerbaycan Cumhuriyeti Siyonist rejimden Hits-3 (Pikan-3) sistemi satın almayı düşünüyor.

Bu anlaşma gerçekleşirse, Bakü'nün Tel Aviv'den satın aldığı çeşitli askeri teçhizata HITS-3 sistemi de eklenecek. Bu sistem, IAI Harop insansız intihar hava araçları ve LORA füzelerini içeren teçhizatlardır.’

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev daha önce Rus Ulusal Savunma Dergisi ile yaptığı röportajda bu ülkenin Tel Aviv'den geniş çapta askeri teçhizat satın aldığını söylemişti.

İlham Aliyev şu ifadelerde bulundu: ‘Bakü, Tel Aviv'den Sky Attacker ve Harop adlı İHA'ları satın aldı ve bu konu artık bir sır değil. Bunlar hem keşif hem de savaş için kullanılan İHA'lar’dır.



Yeni yorum ekle