Umman Kralı Yakında Nükleer Anlaşmayı Yeniden Canlandırmak İçin İran’a Gidecek

Çar, 22/02/2023 - 09:52

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi, komisyonun dün İran Dışişleri Bakanı'nın huzurunda gerçekleştirdiği toplantıya değindi.

Welayet News  - İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Ali Alizade, Tasnim haber ajansının meclis muhabirine verdiği röportajda, komisyonun Hüseyin Abdullahiyan’ın huzurunda gerçekleştirdiği dünkü toplantıya değinerek şunları söyledi: ‘Dışişleri Bakanı bu toplantıda geçtiğimiz haftalarda bu bakanlıkla ilgili en önemli konuları değerlendirdi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan dünkü toplantıda nükleer müzakereler hakkında konuştu ve şunları söyledi: ‘Umman makamları geçtiğimiz günlerde nükleer müzakereleri (KOEP) tamamlamak için İran ile ABD arasında arabuluculuk yapmak isteklerini defalarca dile getirdiler, bu konuda bu ülkenin kralı İranlı ve Amerikalı yetkililer arasındaki mesaj alışverişiyle birlikte yakın zamanda İran'a güzel haberlerle ziyarette bulunmaya çalıştığını söyledi.

Para ve bankacılık konularıyla bağlantılı olarak yaşanan bir diğer olay ise Katar Merkez Bankası'nın İran ile ABD arasındaki münakaşaya girmesi ve bu alanda arabulucu rolü oynamasıdır. Bu kapsamda ABD Hazinesi ile İran Merkez Bankası arasında Katar Merkez Bankası aracılığıyla dolaylı müzakereler devam etmektedir.



Yeni yorum ekle