"İstanbul'da 7 Yıl İçinde 7 Büyüklüğünde Deprem Olabilir"

Çar, 22/02/2023 - 09:26

Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi ve bu depremde 41 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Bu depremin ardındaan gözler İstanbul depremine çevrildi.

Welayet News  - Türkiye, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da ağır hasara yol açtı. Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi ve bu depremde 41 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Bu depremin ardındaan gözler İstanbul depremine çevrildi.

 

Konuyla ilgili olarak uzmanlar çeşitli açıklamalarda bulunurken, Haber Global programına katılan Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat da korkutan açıklamalarda bulundu.

Doğan Kalfat şunları söyledi: ‘Bu deprem, Marmara Denizi kaynaklı bir olacaktır. Bunun tehlikesi bellidir. Marmara'da fay oradan geçti buradan geçti konuşmamıza gerek yok. Marmara Denizi'nin içerisinde geçen bir kol. Bu kol 7'nin üzerinde bir deprem üretecektir.

Bunun yeri bellidir ama zamanını söyleyebilmemiz mümkün değil. Yalnızca yapabileceğimiz istatiksel çalışmalardır. Bu da işte 2030'a kadar yüzde 64 olasılık, 2050'ye kadar yüzde 75 olasılık 2090'a kadar yüzde 95 olasılıkla 7'nin üzerinde bir büyüklükte bu deprem olacaktır.’



Yeni yorum ekle