Çin: Amerika terörle savaş adı altında 900 bin kişiyi öldürdü

Sa, 21/02/2023 - 08:53

Çin Dışişleri Bakanlığı, Amerika'nın teröre karşı savaş adı altında 900 bin kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

Welayet News  - Çin Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü internet sitesinde yayınlanan bir raporda şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika’nın, sözde terörizme karşı savaşı, 2001'den bu yana 335 bini sivil olmak üzere 900 bin kişinin hayatına mal oldu.

ABD, kendisi için kâr elde etmek ve diğer ülkelerde düşmanlık ve istikrarsızlık yaratmak için dünyadaki hegemonyasını kötüye kullandı.

Bu belge, dünyada barış ve istikrar ve dünya insanlarının refahı için uluslararası dikkatleri Amerika’nın davranışının tehlikelerine çekmeye çalışıyor.’

Çin Dışişleri Bakanlığı, Washington'un siyasi, askeri, ekonomi, teknoloji ve kültür alanlarındaki bencilliğinin örneklerini verdi.

Çin şunları söyledi: ‘Amerika, bir asır öncesinden beri Latin Amerika'yı kendi özel hayatı gibi görmüş ve siyasi müdahaleler, askeri müdahaleler ve hükümeti devirme ile ABD'ye karşı direnen ülkeleri hedef almıştır.

Amerika, dünyanın diğer bölgelerinde kendi nüfuzu altında ayrı bloklar oluşturmuş ve renkli devrimler başlatmıştır.

Güç kullanımı, Amerika’nın bağımsızlığından bu yana bu ülkenin yayılımcılığının özelliklerinden biri olmuştur. Sadece 2001'den bu yana, Washington'un terörizm adı altında çıkardığı savaşlar, yaklaşık 335 bini sivil olmak üzere 900 bin kişinin hayatına mal olmuştur.

Amerika, Kore'de kimyasal silah kullanımından son zamanlarda seyreltilmiş uranyum kullanımına kadar uzanan, sivil kayıplarına ve kalıcı çevresel etkilere neden olan onlarca korkunç savaş yöntemi kullanmıştır.

Ayrıca ABD hükümeti, rekabeti ortadan kaldırmak ve düşman taraflara karşı tek taraflı yaptırımlar uygulamak için doların küresel bir rezerv para birimi olarak konumunu ve uluslararası finansal sistemdeki konumunu kullanmıştır.

Tags: 


Yeni yorum ekle