“İsrail'in sorumsuz davranışları bölgenin güvenliğini tehlikeye atıyor”

Pt, 20/02/2023 - 12:24

Küba dışişleri bakanı Bruno Rodriguez Parilla, Siyonist rejimin Suriye'ye yönelik son hava saldırısını şiddetle kınadı ve Tel Aviv'i iklim güvenliğini bozan bir faktör olarak nitelendirdi.

Welayet News  - Siyonist rejimin dün sabah saatlerinde Şam ve çevresindeki yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırısında 20 Suriye vatandaşı hayatını kaybederken birçok kişi yaralandı.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parilla, bu acımasız saldırıya tepki göstererek Twitter'da şunları yazdı: ‘Küba, İsrail'in Şam'a yönelik hava saldırısını en sert dille kınamaktadır.

Bu hava saldırısı Suriye'nin ulusal egemenliğini ihlal etmiştir ve bu saldırı, bu ülke insanlarının son depremde binlerce can kaybı yaşadığı bir durumda gerçekleşmiştir.’

Küba Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin son saldırısını bölgenin güvenliğini tehdit eden sorumsuz bir eylem olarak nitelendirdi.

Bu bağlamda Küba Komünist Partisi'nin üst düzey yetkililerinden Emilio Losada Garcia, twitter mesajında Siyonist rejimin Suriye'ye yönelik son saldırısını şiddetle kınadı ve şunları söyledi: ‘Dost ülke Suriye halkının yakın zamanda meydana gelen yıkıcı depremin yol açtığı acı ve ıstırapla karşı karşıya olduğu bir ortamda, bu tür saldırıların gerçekleştirilmesi son derece insanlık dışı bir eylemdir.’



Yeni yorum ekle