"AB'nin Son Aylardaki Tavırları, Eski ABD Başkanı'nın Siyasetlerinin Devamıdır"

Pt, 20/02/2023 - 11:11

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Avrupa Birliği'nin Dış Politika Yetkilisi Joseph Borrell ile yaptığı telefon görüşmesinde; İran İslam Devrimi'nin zaferinin yıldönümünde milyonlarca İranlının muhteşem yürüyüşüne işaret ederken, Avrupalı ülkelerin terörizmi destekleme yaklaşımını da şiddetle eleştirdi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı, mükerrer ve modası geçmiş yaptırım uygulama politikasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Avrupa Birliği'nin son aylardaki davranışı, eski Amerikan Başkanı Trump'ın etkisiz politikasının devamıdır ve bu, çifte standartlı yaklaşımı ve insan hakları kavramlarının araçsal kullanımı yaklaşımını gerçekçi olmayan standartları daha da gün yüzüne çıkarıyor."

Emir Abdullahiyan, Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı ve ekledi: "İran İslam Cumhuriyeti, Ukrayna'daki ihtilafın çözümü için ateşkesin ve diplomatik çözüm arayışlarının gerekliliğini her zaman vurgulamıştır. İran Dışişleri Bakanı, İran İslam Cumhuriyeti açısından ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesinin Ukrayna da dahil olmak üzere tüm ülkeler için geçerli olduğunu, bunun sürdürülebilir barışın teminatı olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyeti'nin ilerlemesi için hiçbir çabadan kaçınmadıklarını da ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı, İran İslam Cumhuriyeti ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu arasında koruma tedbirleri konularına ilişkin etkileşimlere ilişkin olarak da işbirliğine vurgu yaptı.

Avrupa Birliği'nin üst düzey dış politika yetkilisi Joseph Borrell de bu telefon görüşmesinde, Avrupa'nın Ukrayna'ya yönelik destekleyici pozisyonuna işaret ederken, önümüzdeki haftalarda hatta aylarda ateşkes sağlanması konusundaki karamsarlığını dile getirdi. Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi, İran İslam Cumhuriyeti ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu arasındaki işbirliğinde kaydedilen ilerlemeden memnun olduğunu belirterek, gündemdeki konuları ilerletmek için müzakerelere devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu telefon görüşmesinde taraflar İran ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler, yaptırımların kaldırılmasına yönelik anlaşma, İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu arasındaki işbirliği ve Ukrayna'daki gelişmeler ele alındı.



Yeni yorum ekle