Ukrayna'daki Savaş Almanya'ya 100 Milyar Avroya Mal Oldu

Pt, 20/02/2023 - 10:52

Alman hükümetinin Ukrayna'ya yaptığı askeri yardımın artırılmasına karşı halk protestoları devam ederken, Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü başkanı, Ukrayna'daki savaşın sonuçlarının bu ülke ekonomisine şu ana kadar 100 milyar avroya mal olduğunu söyledi.

Welayet News  - Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü başkanı "Marcel Fratzcher", 2022'de Ukrayna'da yaşanan savaşın bu ülke ekonomisini 100 milyar avro vurduğunu açıkladı.

Ukrayna'daki savaş ve bu savaşın enerji fiyatlarındaki artış da dahil olmak üzere sonuçlarından Almanya şimdiye kadar 100 milyar avro zarar gördü.

Rusya'nın askeri saldırıları ve enerji fiyatlarındaki artışlar, 2022'de Alman ekonomisinin gayri safi yurtiçi hasılasını yaklaşık yüzde 2,5 oranında yani 100 milyar avroya eşdeğer bir oranda vurdu ve bu maliyetler devam edecek.

Bu krizden en çok Almanya ekonomisi etkilendi çünkü bu ülke, enerjide büyük ölçüde Rusya'ya bağımlı.

Alman halkı, bu ülkenin Kiev hükümeti ve ordusuna askeri yardım yapmasına ve Ukrayna'da savaşın alevlenmesine karşı düzenlediği protestoların devamında, Cuma günü Almanya Başbakanı Olaf Scholz'a 500 binden fazla kişinin imzaladığı açık bir mektup gönderdi.

Bu mektupta Scholz'dan Ukrayna'ya ağır silah göndermeyi bırakması ve Amerika'nın savaşçı politikalarını izlemek yerine Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmelerini gündeme getirmesi isteniyor.

Mektupta ayrıca Ukrayna ordusunun dünyanın en büyük nükleer gücünü" yenme şansının olmadığı ve savaş devam ederse Ukrayna'nın yakında nüfusu azalmış bir ülke olacağı konusunda da uyarıda bulunuldu.



Yeni yorum ekle