ABD eski subayı: İran Halkı kendi liderlerine aşıktır

Pt, 20/02/2023 - 10:40

ABD casusluk Teşkilatı (CIA) ve Ordunun psikolojik savaşının eski subayı İran halkının liderlerini sevdiğini ve İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri aleyhindeki tüm söylentilerin asılsız olduğunu itiraf etti.

Welayet News  - Anomic Age web sitesinin Pazar günkü haberine göre, ABD askeri ve istihbarat teşkilatının (CIA) eski bir psikolojik savaş subayı olan Scott Bennett İslam İnkılabı Rehberi Seyyid Ali Hamanei ile ilgili itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı.

Amerikalı yetkililer kendi yanlış siyasi kararlarına, Amerikan halkının desteğini her zaman sürdürmek için çaresizce İran, Rusya ve Çin'e aynı anda savaş açmaya çalıştıklarını belirten Scott Bennett, ABD, düşmanlarına karşı savaşı haklı çıkarmak için yalanlara başvuruyor." İfadelerini kullandı.

Amerika'nın Irak savaşında yaptığı hataların tekrarı konusunda uyarıda bulunan Bennett, 2018 yılında bu ülkeye yaptığı gezide İran İslam Cumhuriyeti'ndeki gözlem ve tespitlerini dile getirerek "İran halkı eğitimli, dindar ve barışçıldır." söyledi.

Eski Amerikan ordusu yetkilisi ayrıca şu itirafta da bulundu: İran halkı liderlerini seviyor ve İranlı yetkililerin diktatörlük eylemlerine ilişkin tüm söylentileri asılsız ve yalandan ibarettir. İranlılar Amerikan halkının dostudur ve sadece Amerikan hükümeti ile sorunları vardır."



Yeni yorum ekle