Siyonist İsrail'de Netanyahu karşıtı protestolar devam ediyor

Pa, 19/02/2023 - 09:37

Siyonist yerleşimciler, üst üste yedi haftadır Netanyahu kabinesine karşı protesto gösterileri düzenliyor.

Welayet News  - Yediot Aharanot gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde şu ifadeler yer aldı: ‘İşgal altındaki Filistin'in 50 noktası art arda yedinci cumartesi günü Netanyahu'ya karşı bir mitinge şahit oldu.

Binlerce protestocu Tel Aviv'deki Dizengoff Meydanı'ndan Kabalan Caddesi'ne yürüdü.

Netanyahu'nun kabinesini devirmek için erken saatlerde düzenlenen gösteriye on binlerce kişi katıldı ve bu gösteriler, işgal altındaki Filistin’in onlarca yerinde yapıldı.

Bu gösteri, yerel saatle 18:00'de başladı ama Tel Aviv sokakları akşam 4:45'ten itibaren trafiğe kapatıldı ve mekanda sıkı güvenlik önlemleri alındı.’

Hayfa'da da 17 binden fazla gösterici Netanyahu aleyhine sloganlar attı ve onu bir suçlu olarak nitelendirdi. Siyonist rejimin eski Adalet Bakanı Tzipi Livni de bu gösteride bir konuşma yaptı.

Şu anda muhalefet lideri olan Siyonist rejimin eski başbakanı Yair Lapid Netanya şehrine geldi ve orada bir konuşma yaptı.

Yair Lapid, siyasi faaliyetinin farklı yıllarında birçok protesto gördüğünü ancak bu gösteri ve toplantıların diğerlerinden farklı olduğunu itiraf etti.

Bir grup protestocu da Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'ün Kayseriye semtindeki konutu önünde toplanarak ona karşı sloganlar attı.

Beerşeba, Rişon Litzion, Kiryat Ono, Beit Shemesh, Herzliya, Hod HaŞaron, Al-Khadra ve Raanana gibi çeşitli bölgeler dün Netanyahu kabinesine karşı gösterilere sahne oldu.

Siyonist rejim içinde kitlesel gösteriler yapılıyor. Siyonist rejimin Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve birçok İsrailli yetkili ve uzman, Siyonistler arasında büyük bir iç savaşın patlak vereceği konusunda yeni bir uyarıda bulundu.



Yeni yorum ekle