Suudi Koalisyonu Yemen’deki Hudeyde Ateşkesini 106 Kez İhlal Etti

Cu, 17/02/2023 - 11:46

Haber kaynakları Cuma sabahı, Suudi koalisyonunun son 24 saat içinde Yemen’in Hudeyde eyaletini hava, füze ve topçu saldırılarıyla hedef aldığını ve bu eyaletteki iddia edilen ateşkesi 106 kez ihlal ettiğini açıkladı.

Welayet News  - Yemen ordusuna ait operasyon odası ve Hudeyde eyaletindeki halk komiteleri, Suudi koalisyonuna ait keşif ve casusluk insansız hava araçlarının bu eyaletteki Hais, Cebaliye ve Mokbana semalarına girerek devriye gezmeye başladığını açıkladı.

Suudi koalisyonunun roket saldırıları Hudeyde eyaletinin çeşitli bölgelerine devam ederken, Suudi koalisyonuna ait topçu birlikleri de Hays ve Cebaliye şehirlerindeki alanları hedef aldı.

Ayrıca Suudi koalisyonuna ait silahlı ve keşif insansız hava araçları, 2 kez Hais şehrindeki bölgeleri hedef aldı.

İşgalci Suudi koalisyonu tarafından defalarca ihlal edilen Yemen’deki ateşkes, BM istişarelerinin ardından daha önce bir kez uzatılmıştı. Bu ateşkesin 2 aylık uzatması 2 Ağustos’ta sona erdi, tekrar uzatılan ateşkes 2 Ekim’de sona erdi.

Daha önce, Yemen’in Savunma ve Güvenlikten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tümgeneral Celal el-Ruşen şunları söyledi: ‘Ne barış ne de savaş durumu bir tehdit değildir ve biz milletin ve yetkililerin birliğine güveniyoruz.'

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Mişat şunları söyledi: ‘Yemen’deki ateşkes, Suudi koalisyonunun tekrarlanan ihlalleriyle neredeyse yok edildi.’



Yeni yorum ekle