“Irak, Suriye'yi Desteklemeye Devam Edecektir”

Cu, 17/02/2023 - 11:42

Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Başkanı Falih Feyyaz, Perşembe akşamı Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile bir araya geldi ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin mesajını Beşşar Esad’a iletti.

Welayet News Muhammed Şiya Sudani mesajında, Suriye’nin yaşadığı bu felakette çok sayıda Suriye vatandaşının hayatını kaybetmesinden dolayı başsağlığı diledi ve şunları söyledi: ‘Irak, depremin Suriye halkı üzerindeki etkilerini azaltmak için Suriye hükümetinin çabalarını tüm gücüyle destekleyecektir.’

Falih Feyyaz da, “Irak milleti bu facianın ilk günlerinden itibaren tüm gücünü Suriyeli kardeşlerine yardım etmek için kullandı ve her gün bu yardımları göndermeye devam ediyor” ifadesinde bulundu.

Beşşar Esad, Irak hükümeti ve halkının Suriye'ye yönelik tutumunu takdir ederek şunları vurguladı: ‘Suriye ve Irak milletleri arasındaki kan bağı, kardeşlik ve karşılaştıkları ortak zorluklar, onları yakınlaştırdı ve birbirlerinin destekçisi karar kıldı. Çünkü bu iki ülkeden biri zarar görürse bunun diğer ülkeyi de etkileyeceğini çok iyi biliyorlar.’

Bu bağlamda, Irak Parlementosunda Fetih Hareketinin bir üyesi olan Kerim Aliyevi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Amerikalıların Irak'ın Suriye'ye insani yardım göndermesini engellediğini açıkladı.

Kerim Aliyevi şunları söyledi: ‘Amerika'nın, yardımların Suriye halkına ulaşmasını engelledikten sonra yaptığı vahşi eylemler kimse için gizli değil ve özellikle bu eylemler asılsız ve boş bahanelerle gerçekleşiyor.

Amerika'nın tek çatı ve iki hava politikası açıktır. Öyle ki bu ülkedeki yıkıcı depremden sonra Suriye'ye yardıma gözlerini yummakta ama hızla Suriye'nin kuzeyindeki aşırılık yanlısı ve terörist grupları desteklemektedir.

Amerika, vahşi ve canice politikasını gizli ve açık bir şekilde uygulamaktadır. Washington, Suriye halkını ve güçlerini kuşatmıştır.

ABD'nin bu eylemlerine rağmen depremin ardından Haşdi Şabi konvoyları Suriye'ye girmiş ve bu durum, ABD'nin insanlığa destek olduğu yönündeki asılsız iddialarını çürütmüştür.’



Yeni yorum ekle