Birleşmiş Milletler Yemen'e Uygulanan Yaptırımları Uzattı

Per, 16/02/2023 - 11:31

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dün Yemen'e yönelik yaptırımları genişletti.

Welayet NewsBirleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Çarşamba günü bir karar alarak Yemen'e yönelik yaptırımları 9 ay daha uzattı.

Güvenlik Konseyi Yemen'de bazı kişi ve kurumlara uygulanan seyahat yasağı ve mal varlığının dondurulması kararını oybirliğiyle 9 ay süreyle uzattı.

Ayrıca bu konsey, Yemen yaptırımlarını uygulama komitesine yardım eden uzmanlar heyetinin görev süresini 10 ay daha uzattı.

Yemen, 2015 yılından bu yana Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun hava, kara ve deniz saldırılarının hedefi oluyor.

Bu saldırılar, Yemen'in altyapısının tahrip olmasına ve bu fakir Arap ülkesinde yoksulluğun, işsizliğin ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına yol açtı. Bu saldırıların başlangıcından bu yana on binlerce Yemenli sivil şehit oldu ve yaralandı.

BM uzmanları, Yemen'i dünyanın en büyük insani krizinin sahnesi olarak tanımlıyor. Yemen nüfusunun %75'inden fazlasının şu anda insani yardım ve desteğe ihtiyacı var. Bunlardan milyonlarcası bir sonraki öğünlerinin nereden geleceğini bilmiyor.



Yeni yorum ekle