“Ukrayna'ya silah göndermek mantıksız”

Per, 16/02/2023 - 10:57

Meksika dışişleri bakanı, Latin Amerika'nın siyasi bir çözüm bulmak istediğini söyleyerek, çatışmayı uzatmak için Ukrayna'ya silah gönderilmesi fikrini desteklemediğini söyledi.

Welayet News  - Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'nın Latin Amerika ülkelerine Rusya'ya karşı savaşmak için Ukrayna'ya silah göndermeleri yönündeki yoğun baskılarına rağmen, Meksika bu fikri mantıksız olarak nitelendirdi.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard Çarşamba günü yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Latin Amerika, çatışmayı uzatmak için Ukrayna'ya silah gönderilmesi fikrini desteklemiyor ve siyasi çözüm çağrısında bulunuyor.

Ukrayna'daki savaşı uzatmak amacıyla silah gönderilmesinin Latin Amerika'da desteklendiğini düşünmüyorum. Aynı zamanda bu pek mantıklı görünmüyor, çünkü bunun AB, Rusya ve belirli bir ölçüde herkes için maliyet çok yüksek olacaktır.

Latin Amerika ülkelerinin arzusu, bu çatışmaya siyasi bir çözüm bulmaya çalışmaktır.

Birçok Latin Amerika ülkesi, Ukrayna'daki savaşın sona ermesi konusunda Washington ve Brüksel ile aynı fikirde değil ve silah tedariki yerine önkoşulsuz derhal ateşkes konusunda ısrar ediyor.’

Daha önce Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitry Peskov, NATO askeri ittifakının Ukrayna savaşına artan katılımına değinerek, NATO’nun Rusya'nın düşmanı olduğunu ve bu düşmanlığı her geçen gün bir öncekinden daha fazla kanıtladığını söylemişti. 



Yeni yorum ekle