İslam İnkılabı Rehberi: Bu seneki 11 Şubat Yürüyüşü tarihiydi

Çar, 15/02/2023 - 21:25

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei bugün Tebriz halkına hitap ettiği konuşmada bu seneki 22 Behmen Zafer Yürüyüşü'nü tarihî niteleyerek, İran milletine teşekkür etti.

Welayet News  - Bugün Tebriz halkından binlerce kişiyi kabul eden İslam İnkılabı Rehberi, Azerbaycan halkını İran’ın özgürlük ve birlik bayraktarı olarak niteledi.

İslam İnkılabı Rehberi, İran’ın bu yılki 22 Behmen Zafer yürüyüşüne görkemli ve tarihî katılımına işaretle, bu gerçek, coşkulu ve anlamlı hamasetin milletin devrim hattında hareket edip, sapmadığını gösterdiğini ifade etti.

Düşmanların gürültülü propagandasına, vatandaşların hissettikleri sorunlar, soğluk hava şartları ve diğer olumsuz nedenlere rağmen İran’ın imanlı ve basiretli halkının tüm bunları gözardı edip, doğudan batıya, kuzeyden güneye kadar sahaya inerek, seslerini yüksek şekilde herkese duyurduklarını, bu büyük ulusal hareket için şükretmek gerektiğini söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında bunca düşmanı olan bir ülkenin kendisi ve milletini düşünmesi gerektiğine işaretle, akıl ve şeriata göre, savunma yönlerini tamamen önemsediklerini ifade etti.

İmam Hamanei ayrıca ulusal birliği ülke gücünde diğer bir etkin faktör olarak niteleyerek, halkın toplumsal faaliyetlerinin öneminin altını çizdi.

Tebriz'in ve Azerbaycan halkının 29 Behmen kıyamına dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi, bu ayaklanmayı, İran tarihinde belirleyici bir kesit olarak niteleyerek, “Eğer Tebriz halkı Kum halkının ayaklanmasının 40. gününde ayaklanmasaydı, önemli kıyam unutulmuş oldurdu” diye konuştu.



Yeni yorum ekle