İran: İsfahan’daki Başarısız İHA Saldırının Failleri Yakalandı

Pt, 13/02/2023 - 16:58

İran, İsfahan kentindeki Savunma Bakanlığı'nın sanayi merkezlerinden birine yönelik düzenlenen başarısız İHA saldırısının faillerinin tutuklandığını duyurdu.

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanlığı ve Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, İsfahan kentindeki Savunma Bakanlığı'nın sanayi merkezlerinden birine yönelik düzenlenen başarısız İHA saldırısının faillerinin icra edilen operasyonda tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, “Tutuklanan şüphelilerle ilgili soruşturmanın devam ettiğinden dolayı ek bilgiler uygun zamanda kamuya açıklanacaktır.” denildi.

Yazılı açıklamada, sabotaj eyleminde geçici Siyonist Rejim’in işbirlikçilerinin parmağı olduğu kanıtlandığı vurgulandı.

İran Savunma Bakanlığı Tesisine Başarısız İHA Saldırı Girişimi

Son günlerde İran’ın İsfahan kentindeki Savunma Bakanlığına ait bir tesise İHA saldırısı düzenlendi.

İsfahan Valisi Siyasi Güvenlik Yardımcısı yaptığı açıklamada, İsfahan’da Savunma Bakanlığına ait bir atölyeye düzenlenen başarısız İHA saldırısında atölyenin çatısında hafif hasar oluştuğunu söyledi.

Saldırıda can kaybı yaşanmazken saldırıyı gerçekleştiren İHA’lardan birinin savunma sistemleri tarafından vurulduğu belirtildi.

Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler Birimi yayınladığı bildiride; “28 Ocak akşam saat 23.30 civarında Milli Savunma Bakanlığı komplekslerinden birine dronlarla başarısız bir saldırı girişimi gerçekleştirilmiştir. Neyse ki alınan tedbirler sayesinde saldırıyı gerçekleştiren dronlardan biri tesise ait hava savunma sistemi tarafından vurulurken iki drone da drone silahı ile yakalanarak yok edilmiştir.

Açıklamanın devamında; saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, tesisin çatısında hasar ufak çaplı meydana gelmiştir. Teçhizatlarda ve çalışmalarda herhangi bir aksama meydana gelmemiştir.

Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler, İslami İran’ın şerefli milletine güç, güvenlik ve otorite üretmek için durmadan ve hızlı bir şekilde çalışmalarına devam edeceğinin bu kör saldırıların hiçbir etkisi olmayacağını garanti etmektedir.” denildi.

Tesnim

Tags: 


Yeni yorum ekle