Reisi'den ABD Kongresi'ne tepki

Ct, 11/02/2023 - 19:37

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, terör grubu Halkın Mücahitleri Örgütü'ne (HMÖ) desteğini açıklayan ABD Kongresi'ne tepki gösterdi.

Welayet News  - Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran İslam Devriminin 44. yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran’da düzenlenen anma töreninde konuştu.

İran halkına hitap eden Reisi, "Bu seneki 11 Şubat merasimlerine halkın yoğun katılımıyla düşmanların yenilgiye uğradığını ve Devrimci Cephe'nin bir kez daha başarı kazandığını söylemek istiyorum." dedi.

Reisi'den ABD Kongresi'ne tepki

Terör grubu Halkın Mücahitleri Örgütü'ne (HMÖ) destek veren ABD Kongresi'ne tepki göstern Cumhurbaşkanı Reisi, "Dün ABD Kongresi münafıkların terör örgütünü kara listeden çıkarıp onlara alan açmış oldu. Bu Amerikalılar için utanç verici bir lekedir." ifadesini kullandı.

'Yaptırımlar başarısız oldu'

Batı’nın yaptırım politikasını eleştiren Reisi, şunları kaydetti:

“(Düşmanlar) Askeri savaş (8 yıllık İran-Irak savaşı) ve uğradıkları yenilginin ardından tehdit ve yaptırımları yoğunlaştırdı. İran milletine azami baskı uyguladıklarını açıkladılar, ancak bu alanda da başarısız oldular. Maksimum baskı politikasının başarısız olduğunu kendileri itiraf ettileri.”

Düşmanın İran'a karşı hibrit savaş başlattığını anlatan Reisi, "Büyük İran milleti yaptırımları etkisiz hale getirdi. İran üretim ve bilim alanında durmadan ilerlerid. Ülkenin petrol satışı, petrol dışı ürünlerin üretimi ile ihracatı durmadı. İşleri rayına oturtmayı  başardık. Ticarette başarılar kazandık. Tehdit ve yaptırımlara rağmen, ülke ekonomide büyüdü.

Düşmanlar bu durumu görünce ülkenin ilerleme kaydettiğini anladılar. Başka bir komploya başvurup kaos projesini başlattılar. Böylece ülkeyi çıkmaza sokabileceklerini düşündüler." ifadelerini kullandı.

ABD’ye seslenen Reisi, "Nükleer meselede de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) İran'ın uluslararası standartlardan sapmadığını 15 kez doğruladı, ancak siz nükleer savaş başlığınıza sahipsiniz. Aynı şey terörizm için de geçerlidir; IŞİD'i siz yarattınız, ancak İran İslam Cumhuriyeti ve Şehit General Kasım Süleymani, terör örgütü IŞİD'e karşı savaştı.” dedi.

Washington yönetiminin insan hakları ihlallerine değinen Reisi, ABD’yi  bölge halkına özellikle Filistin ve Afganistan halkına zulüm yapmakla suçladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle