Şam: Batı sadece IŞİD, Nusra Cephesi’nin olduğu bölgelere yardım gönderiyor

Per, 09/02/2023 - 22:11

"Maalesef Batı, yalnızca teröristlerin -Beyaz Baretliler'in olduğu- bölgeleri umursuyor, ancak Suriye halkının çoğunluğunun yaşadığı bölgeleri umursamıyor. Paranın çoğu ve tüm teçhizat bu bölgeye gidiyor."

Welayet News  - Suriye Devlet Başkanının özel danışmanı Buseyna Şaban, depremden birkaç saat sonra Suriye'nin Birleşmiş Milletler'e üye ülkelerden ve ajanslarından, uluslararası Kızılhaç Komitesi ve diğer kuruluşlardan, Suriye hükümetinin koordinasyonu ve işbirliği ile bu ülkenin insani faaliyetler kriterlerine dayalı olarak bu felaketle başa çıkma çabalarına destek ve yardım istediğini belirtti. Ardından şöyle dedi: "Bu, tüm ülkelerden yardım kabul ettiğimizi gösteriyor, ancak bunu politize etmemek şartıyla."

Buseyna Şaban, "Batı'dan, Amerika'dan ve Avrupa Birliği'nden yardım kabul ediyoruz. Ancak Uluslararası Kızılhaç Komitesi başkanının tüm ülkelerden Suriye'ye yardım talebine rağmen herhangi bir yardım teklifinde bulunmadılar. Batı, Suriye hükümetinin kontrolü dışındaki bölgelerde teröristlerin desteklenmesine yardım ediyor. Batı öncelikle IŞİD, Nusra Cephesi ve Beyaz Baretliler'i desteklemeye önem veriyor, Suriyelilerin çoğunun yaşadığı bölgelere hiç aldırış etmiyorlar." dedi.

Buseyna Şaban, şunları söyledi: "Çok sayıda dost ülke, bu felaketin sonuçlarını aşmak için Suriye'ye yardım gönderdi. Batılı ülkeler ise bu yardımları sağlamanın Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğunu bahane ediyor. Güvenlik Konseyi'nin kararları oldukça açık ve insani yardımın herhangi bir yaptırım içermiyor. İnsani felaketlere ve terör saldırılarına maruz kalan ülkelere yardım gönderilmesi yasak değil."



Yeni yorum ekle