Ensarullah: Hudeyde Konusundaki Tutumumuz Nettir

Per, 05/07/2018 - 09:20

Yemen Ensarullah Hareketi; yetkililerimizin el-Hudeyde bölgesi ve limanı konusundaki tutumu nettir ve müdahaleci Suudi koalisyonun el-Hudeyde'deki çatışmalarını sona erdirme şartının bizimle ilgisi yoktur ve bizim tutumumuzu değiştirmeyecektir, açıklamasında bulundu.

Welayet News - Ensarullah Hareketi üstdüzey yetkililerinden biri el-Meyadeen'e verdiği röportajda; Ensarullah liderleri geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Yemen özel temsilcisi Martin Griffiths ile yaptıkları görüşmede el-Hudeyde ile ilgili çözüm yollarının ayrıntılarına karşı çıkarak siyasi çözüm yolunun genel ve tam olması gerektiğini vurguladılar. El-Hudeyde'de savaş başlatan Suudi koalisyon, bunun siyasi ve ahlaki sorumluluğunu üstlenmelidir, ifadelerini kullandı. 

Ensarullah Hareketi tarafından yapılan açıklamada; yetkililerimizin el-Hudeyde bölgesi ve limanı konusundaki tutumu nettir ve müdahaleci Suudi koalisyonun el-Hudeyde'deki çatışmalarını sona erdirme şartının bizimle ilgisi yoktur ve bizim tutumumuzu değiştirmeyecektir, ifadeleri kullanıldı. 

Ensarullah Hareketi üstdüzey yetkilisi açıklamalarının devamında; Suudi koalisyonun el-Hudeyde kuşatmasını sona erdirme konusundaki hilesi ve oyunu herkes tarafından bilinmektedir, ifadelerini kullandı. 

Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam geçtiğimiz Pazar günü Sanaa'nın BM Yemen özel temsilcisi ile BM'in el-Hudeyde'de gözlemci olması konusunda anlaştığı yönündeki haberleri yalanladı.  

Ensarullah Hareketi sözcüsü ayrıca, BM'nin el-Hudeyde'de gözlemci olması konusunda; Birleşmiş Milletler ile el-Hudeyde limanında gözlemci olması konusunda değil de bu limanda çatışmanın durdurulması konulu teknik bir plan üzerinde anlaştık. BM Yemen özel temsilcisi Martin Griffiths ile limanın BM'ye verilmesi konusunda bir anlaşma yapmadık. 

Öte yandan, Suudi koalisyona yakınlığı ile bilinen bazı medya kanalları; Ensarullah'ın BM'nin el-Hudeyde limanını yönetmesi ve burada gözlemci olması konularında BM ile anlaştığını iddia etti. 

 



Yeni yorum ekle