San'a: Birleşmiş Milletler Yemen Kuşatmasının Asıl Suçlusudur

Pt, 06/02/2023 - 11:07

Yemen Dışişleri Bakan Yardımcısı, BM Genel Sekreteri ve Yemen temsilcisinin Yemen'e yönelik devam eden kuşatmanın asıl suçluları olduğunu söyledi.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı "Hüseyin el-Azi" dün, Birleşmiş Milletler'in bir Yemen gemisinin tahliye edilmesini engellediğini açıkladı.

Hüseyin el-Azi, el-Meyadin kanalına şunları söyledi: ‘Yemen'e giden gemilerin denetim ve tahliyesinden sorumlu BM güçlerinin gerekçe göstermeden gerekli izni vermemesi, Yemen kuşatmasının tırmanmasına neden oluyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Yemen halkına yönelik kuşatmanın asıl suçlularıdır.’

Aynı zamanda San'a Hastanesi Müdürü Muhammed Tahir Cahaf şunları söyledi: ‘Yemen'in, özellikle de San'a havaalanının kuşatma altına alınması, karaciğer sorunlarına bağlı ölümlerin sayısını artırdı.

11 milyon Yemenli karaciğer sorunu yaşıyor ve Yemen'deki ölümlerin artmasının nedenlerinden biri de karaciğer hastalıklarıdır.’

Yemen Sağlık Bakanlığı Karaciğer Tıbbı ve Araştırma Merkezi Başkanı Muhammed el-Haymi de şunları söyledi: ‘Kuşatma, karaciğer hastalıkları ve kanserlerinin yanı sıra kolon ve rektum kanseri oranlarını artırdı.’

Yemen'de Suudi-ABD koalisyonunun dayattığı savaş ve sekiz yıllık kuşatma, Yemen'deki tıp ve sağlık merkezlerinin yarısını yok etti ve zarar görmemiş olanlar hala yakıt yetersizliği nedeniyle düşük kapasiteyle hizmet veriyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle