Netanyahu: İran'a daha ağır yaptırımlar uygulanmalı

Cu, 03/02/2023 - 17:42

Siyonist rejimin başbakanı, Fransa Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede, İran'ın nükleer tehdidi olarak adlandırdığı durumla mücadelenin yolları ve Avrupa Birliği'nin İran Devrim Muhafızları Ordusu'na karşı eylemi hakkında konuştuğunu söyledi.

Welayet News  - Geçici Siyonist Rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu, Perşembe akşamı İran İslam Cumhuriyeti'ne daha fazla yaptırım çağrısında bulundu.

Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris'te yaptığı görüşme hakkında şunları söyledi: ‘Dün gece Macron ile görüştüm ve İran'ın nükleer tehdidiyle mücadele etmenin yollarını ayrıntılı olarak konuştuk.

Ortadoğu'da İran'a ve onun müttefiklerine karşı caydırıcılığın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladım ve İran rejimine karşı önemli yaptırımlar uygulanması gerektiğini söyledim.’

Çocuk katili Siyonist rejimin başbakanı, Avrupa Parlamentosu'nun İran Devrim Muhafızları Ordusu'na karşı harekete geçme kararını destekleyerek şu iddialarda bulundu: ‘İran Devrim Muhafızları'nın Avrupa Birliği'nin terör listesine eklenmesinin zamanı geldi.

Bu görüşmede özellikle Lübnan olmak üzere bölgesel durum ve bölgede istikrarın sağlanması gereği hakkında konuştuk. Ayrıca İsrail'in normalleşme çemberini genişletme fırsatlarını da görüştük.’

Macron da bu görüşmede İran'ın nükleer programının hızlı hareketini eleştirerek şunları söyledi: ‘İran'ın bu yola devam etmesi sonuçsuz kalmayacaktır.

Daha önce ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Geçici Siyonist rejimin Başbakanı, Başkanı ve Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede, Washington'un Tel Aviv'in güvenliğine olan bağlılığını vurgulayarak İran'la mücadeleden bahsetmişti. 



Yeni yorum ekle