"Avrupa'yı Kuran'a yapılan saygısızlığı kınamaya çağırıyoruz"

Per, 02/02/2023 - 15:55

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı, Avrupa ülkelerinin parlamentosunu Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık ve benzeri eylemleri kınamaya davet ettiğini açıkladı.

Welayet News  - Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, İsveç'in Stockholm kentindeki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa tepki olarak şunları söyledi: ‘Avrupa parlamentolarını bu tür eylemleri kınamaya ve tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.

Bahsedilen eylemler yeni gerilimleri beraberinde getiriyor. Bu eylem hakarettir, suçtur ve aynı zamanda nefret yaratır. Sağduyulu tüm güçler bu gibi eylemleri kınamalı ve bu tip eylemlerin önlenmesi için gerekli tedbirleri de almalıdır.’

Aşırı sağcı Danimarka partisinin lideri Rasmus Paludan, geçen hafta Cuma namazının ardından Kopenhag'daki Türk büyükelçiliği ve Danimarka'da bir cami önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktı.

Paludan, bu eylemi sıkı güvenlik önlemleri altında ve bu ülkenin çok sayıda polis gücünün huzurunda gerçekleştirdi.

Türkiye ve birçok İslam ülkesi, bu siyasetçinin provokatif ve aşağılayıcı davranışını ve İsveç hükümetinin ifade özgürlüğü bahanesiyle mukaddesatı aşağılama yaklaşımını kınadı. Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa tepki olarak Mısır'daki el-Ezher Üniversitesi, tüm Hollanda ve İsveç ürünlerinin boykot edilmesini talep etti.



Yeni yorum ekle