Hizbullah'tan Pakistan'daki terör saldırısına kınama

Sa, 31/01/2023 - 12:22

Lübnan Hizbullah Hareketi, Pakistan'ın Peşaver şehrinde ibadet edenlerle dolu bir camiye tekfirci grupların düzenlediği ve onlarca kişinin şehit olmasına ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısını kınadı.

Welayet News  - Hizbullah'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: ‘Dinin arkasına saklanan terör örgütlerinin Müslüman ülkelerde korkunç suçlar işlemek, güvensizlik ve istikrarsızlık yaratmaktaki ısrarı, bu katillerin yargılanması ve cezalandırılması için hükümetler arasında yakın işbirliğini gerektirmektedir.

Tekfirci terör örgütlerinin sapkın düşüncelerinin açıklanması ve kökünün kazınması gerekmektedir.’

Hizbullah ayrıca, Pakistan makamlarından güvenlik önlemlerini yoğunlaştırmasını ve bu suçluları yargılamasını ve teröristlerin faaliyetlerini önlemesini istedi.

Hizbullah hareketi bu terör saldırısında şehit olanların ailelerine taziyelerini iletti ve yaralılara acil şifalar diledi.

Pakistan'ın Peşaver kentinde meydana gelen terör saldırısında 59 kişi hayatını kaybetti çok sayıda kişi de yaralandı. 

BBC haber ajansı konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: ‘Taliban polisi, saldırıda hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmının öğle namazı kılmak için camiye giden polis memurları olduğunu bildirdi. Pakistan’daki Tehrik-i Taliban terör örgütü bu saldırının sorumluluğunu üstlendi. Bu örgüt, komutanlarının Pakistan güçleri tarafından öldürülmesinin intikamını almak için saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.’



Yeni yorum ekle