Ürdün Halkından Arap Ülkelerine “Kudüs” protestosu

Pt, 30/01/2023 - 19:31

Etnik gruplardan ve sol partilerden oluşan Ürdünlüler, Filistin ulusunun direnişini desteklemek için bir miting düzenledi ve bazı Arap ülkelerinin Kudüs operasyonunu kınama konusundaki tutumlarını kınadı.

Welayet News  - Ürdünlü etnik grup ve sol partilerin koalisyonu, Ürdün'ün başkenti Amman'daki İsrail büyükelçiliği yakınındaki bölgede bir protesto mitingi düzenleyerek işgalci İsrail rejimiyle tüm diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulundu.

Bu mitinge sadece işgalci rejimin suçlarını ve saldırılarını kınamak için değil, aynı zamanda Kudüs operasyonundan duydukları mutluluğu ifade etmek için de katılanlar, bu mitingdeki varlıklarıyla daha fazla direniş operasyonları gerçekleşmesini istediler.

Filistinlilerin Geri Dönüş Hakkını Savunma Yüksek Komitesi Genel Sekreteri MUhammed Hamu bu mitingde şunları söyledi: ‘Kudüs operasyonu, Siyonist rejimin tüm siyasi ve askeri unsurlarının istikrarsızlığını bir kez daha vurgulamak için gerçekleştirilmiştir. Bu harekât, Kudüs'te tüm güvenlik engellerine rağmen gerçekleştirildi ve bunu bir kahraman tek başına yaptı.’

Ürdün Demokratik Halk Partisi Genel Sekreteri Abala Abu Alaba ise şu ifadelerde bulundu: ‘Bütün nişaneler yeni bir siyasi safhanın eşiğinde olduğumuzu ve Filistin ulusunun işgalci rejime karşı tüm araçlarıyla yeni bir mücadele safhasında olduğunu gösteriyor. Filistin ulusu tamamen görmezden gelinmiştir. Bu nedenle yeni bir aşamaya geçmeliyiz.’



Yeni yorum ekle