WSJ: İran’ın İsfahan Kentindeki Tesise İHA’lı Saldırıyı İsrail Düzenledi

Pt, 30/01/2023 - 11:21

Wall Street Journal gazetesi, İran’ın İsfahan kentinde Savunma Bakanlığı'na ait tesise yönelik insansız hava araçlı (İHA) saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini yazdı.

Welayet News  - ABD’li bürokratların ve diğer yetkililerin konuya ilişkin açıklamalarına dayandırılan haberde, İsfahan kentinde Savunma Bakanlığı'na ait tesise yönelik İHA’lı saldırının İsrail tarafından düzenlendiği belirtildi.

Habere göre ‘ABD ve İsrail’in Tahran'ın nükleer ve askeri emellerini dizginlemek için yeni fırsatlar ararken İsrail, İran'ın savunma tesisine gizli bir İHA saldırısı düzenledi.’

Bunun Binyamin Netanyahu’nun yeniden başbakan olmasından bu yana bilinen ilk saldırı olduğuna dikkat çekilen haberde ayrıca İsrailli ve ABD’li bürokratların İran ve Rusya arasındaki işbirliğinin gelişmesine karşı mücadele için yeni yöntemleri tartıştığı kaydedildi.

Haberde, “Netanyahu’nun yeni hükümetinin Ukrayna'ya askeri destek sağlaması beklenmiyor. Ancak İran'ın nükleer ve askeri programlarına yönelik gizli saldırılar düzenlemeye devam edecek” vurgusu yapıldı.

sputnik



Yeni yorum ekle