Yemen Başbakanı: Direnişin Yanında Yemen'de Siyonist Düşmanla Yüzleşiyoruz

Pa, 29/01/2023 - 18:25

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, Suudi koalisyonunun haksız saldırganlığına karşı Yemen halkının yanında yer alan İran hükümetine ve halkına teşekkür etti.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdülaziz Bin Habtur Sana'a'da, direniş gruplarının işgal altındaki Kudüs'teki kahramanca operasyonlarını övdü ve "Yemen'den Filistin ve İran'a kadar Siyonist düşmanla yüzleşme projesine bağlı olduğumuzu, Yemen halkının yanında yer alan İran hükümetine ve halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, "Filistin'in işgal altındaki Kudüs'teki kahramanca operasyonlarını selamlıyoruz. Bu operasyon, Siyonist rejimin Filistin halkına karşı işlediği suçlara bir yanıttır." dedi.

Ensarullah hareketi, yaptığı açıklamada; Filistin direnişinin işgal altındaki Kudüs'te Siyonist işgal rejimine karşı yürüttüğü kahramanca operasyonlara övgüde bulundu ve İsrail rejiminin işgalinin artık Filistinli Mücahitlerin operasyonlarına karşı güvenli olmayacağını duyurdu.

Ensarullah hareketi yaptığı bu açıklamada, özgür ülkelerden Filistin halkına, İslami Cihad ve Filistin direniş hareketlerine destek vermelerini istedi; çünkü Siyonist rejimin işgalinin yenilgiye uğratılması ve Filistin'in ve İslam'ın kutsal yerlerinin özgürlüğü için ancak ve ancak tek seçeneğin bunlar olduğu söylenebilir.

Lübnan Hizbullah’ı dün yaptığı açıklamada, işgal altındaki Kudüs'te onlarca Siyonist’in ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan kahramanca operasyonun ardından halkı ve Filistin direnişini kutladı ve Filistin halkıyla dayanışmaya ve onların mutlak desteğine vurgu yaptı.

Son 24 saat içinde Filistinli militanlar tarafından işgal altındaki Kudüs'te iki operasyon gerçekleştirildi, ikincisi işgal altındaki Kudüs'te bulunan "Selvan" kasabasında meydana geldi ve bu sırada iki Siyonist ciddi şekilde yaralandı.

Dün gece, şehit olan Filistinli mücahit "Khairy Alakm" tarafından işgal altındaki Kudüs'te kahramanca şehitlik operasyonu onlarca Siyonist’in ölümüne ve yaralanmasına yol açtı. Bu cesurca operasyon, düşmanın kafasını karıştırdı ve güvenliğinin ve eylemlerinin kırılganlığını göstererek işgalci rejim ve yerleşimcilerinin kalbinde terör yarattı.

Tags: 


Yeni yorum ekle