İmam Hamanei’nin Buyruklarında Recep Ayı -2 -

Pa, 29/01/2023 - 09:58

Değerli bacı ve kardeşlerime, özellikle gençlere Receb ayının önemini hatırlatmak isterim.....

Welayet News  - Büyüklerimiz, mana ehli ve seyr-ü sülük ehli Receb ayını, Ramazan ayına bir hazırlık aşaması olarak görürler. Receb ayı ve Şaban ayı insanın ilahi ziyafet ayı olan Ramazan ayına hazırlıklı bir şekilde girmesi için bir hazırlık kampı mesabesindedir.

Nasıl bir hazırlıktır bu?

Herşeyden önce, bu hazırlık bir duyarlılık ve kalp huzuru taşımaya dönüktür, Allah’ın ilminin huzurunda bulunma, kendini Allah’ın huzurunda görmek içindir.

Bütün hal ve hareketlerimizi, niyetimizi, kalplerimizden geçen herşeyi Allah’ın ilminin kuşatıcılığı ve O’nun huzurunda bulunduğunun bilincinde olmak, öncelikle önem arz etmektedir.

İşte bu bilince ulaştıran sonradaki biz bütün işlerimiz, bütün sözlerimiz, bütün gidiş-gelişlerimiz, susmamız, konuşmamamız hususunda daha bir dikkatli davranırız. Ne dediğimize, nereye gittiğimize, attığımız her adıma, kimin aleyhine konuştığumuza, kimin çıkarına konuştuğumuza dikkat ederiz. Bir insan Allah’ın huzurunda bulunduğunu bildiğinde, yaptığı iş, eylem ve davranışlarına daha fazla dikkat eder. Sorunları ve eylemlerimize dönük gaflet içersinde olmamız dolaysıyladır. Bir insan gaflet durumundan kurtulup, gözetildiği ve hesap vereceği gerçeğine dikkat eder ve Muhakkak ki biz yapmakta olduğumuz herşeyi kayıt altına almaktayız buyruğu gereği bütün hareket ve eylemlerlerinin Rabbimizin gözetimi altında olduğunun bilinciyle yaşarsa tabiki bu bilincin gereğine göre yaşar.

Bu bilinç sayesinde tam bir arınmışlık ve temizlikle Ramazan ayına girer.

‘Önce bir yıkanıver de öyle harabata adım at!’

Böylece yıkanıp paklanmış olarak Ramazan ayına girer ve ilahi ziyafet sofrasından en azami düzeyde nasibini alır.

Recep ayına bu gözle bakın!

Welayet News



Yeni yorum ekle