Siyonist Netanyahu‘dan Acil Toplantı Çağrısı

Pa, 29/01/2023 - 09:26

Siyonist işgal rejiminin "kabine" olarak isimlendirilen ve özellikle güvenlikle ilgili bakanların katıldığı dar kapsamlı bakanlar kurulunun bu akşam (28 Ocak Cumartesi) acilen toplanarak, işgalcilere yönelik olarak dün akşam Kudüs'ün kuzeyindeki Neve Yaakov yahudi yerleşim merkezinde ve bugün Kudüs'ün Silvan bölgesinde gerçekleştirilen eylemlerden sonraki durumu değerlendireceği haber verildi.

Welayet News  - Bu arada işgal polisinin Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te yüksek alarm durumu ilan ettiği bildirildi.  İsrail Yayın Kurulu, işgal kabinesinin işgal rejiminin ulusal güvenlik teşkilatı olarak nitelendirilen Şabak'ın merkezinde toplanacağını duyurdu. 

Siyonistlere ait Kanal 12 televizyonunun yayınladığı haberde işgal polisinin silah taşıma ruhsatı olan "İsraillilerden" silahlarını sürekli yanlarında bulundurmalarını istediği belirtildi. Ayrıca Kudüs'te güvenlik riskinin olduğu bütün noktalara polis birimlerinin yerleştirilmesine karar verildiği haber verildi. 

Dün akşam Kudüs yakınındaki Neve Yaakov yahudi yerleşim merkezinde Hayri Alkam isimli bir gencin gerçekleştirdiği eylemde 7 yerleşimcinin öldürüldüğü, 12 yerleşimcinin de yaralandığı; bugün Kudüs'ün Silvan kentinde yahudi yerleşimcilerin kaldığı bir mahallenin yakınında gerçekleştirilen eylemde de iki yerleşimcinin yaralandığı duyurulmuştu.

 



Yeni yorum ekle