Ensarullah Lideri Husi: "Kur’an’a yapılan saygısızlık karşısında sessiz kalmak suçtur"

Ct, 28/01/2023 - 14:29

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim’in Müslümanların şeref ve izzeti olduğunu vurgulayarak, İslam ülkelerinin Kur’an’ı Kerim’in yakılmasına sessiz kalmasının büyük bir suç, açık bir gaflet ve tamamen sorumluluktan kaçmaktır, dedi.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi, Mübarek Recep Ayının ilk cuması vesilesiyle yaptığı konuşmada, Batı’daki aşırılık yanlıları tarafından Kur’an’ı Kerim’e yapılan saygısızlığa tepki gösterdi.

Ensarullah Hareketi Lideri konuşmasının başında şunları söyledi: ‘Yemen halkının Receb ayının ilk Cuma gününü kutluyoruz. Bu ay, tarihte halkımızın İslam'a girmesi için en önemli kapılardan biri olan aydır. Yemenliler tarih boyunca İslam'ın mesajını ulaştırma ve Allah yolunda cihatta önemli bir rol oynamışlardır.

Bu münasebet, nimetlerin hatırlanmasında ve değerlerin tanınmasında önemlidir. Bunlar, İslam dinine hidayet, Allah Resulü'nün varlığı ve bu nimetlerin en büyüklerinden olan Kur'an-ı Kerim gibi nimetler ve değerlerdir. Bu münasebet, inanç anlayışının ve kimliğinin pekişmesi ve sonraki nesillere aktarılması açısından önemlidir.

Nesillerimizin aidiyetini ve kimliğini gerçek inanç kavramlarına dayalı olarak tesis etmeye çalışmalıyız. Fesat ve yozlaşmanın güçleri dünyayı hedef aldı. Kur'an kavramında, imanın gerçek bağımlılığı, bir kişinin dini yönlerini ve onun söylediklerine ve yaptıklarına olan bağlılığını içerir.

İmanın iki temel direği vardır, birincisi farkındalık, Kur'an-ı Kerim'e doğru hidayet ve onunla yakın ilişkidir. İmanın ikinci şartı, İslam'ın tebliğinde sorumluluk duygusu, İslam'a ve Kuran'a karşı savaşa kalkışan tağut ve müstekbir güçlere karşı durmaktır.

Müslümanların şeref ve haysiyetleri Kuran'a bağlıdır. Bütün insanlığın kurtuluşu için bir kitap indirilmiştir. Kuran'ın sözleri tüm insanlar için geneldir ve bu kitap, meleklerin kendisiyle hidayet bulduğu bir kitaptır. Kur'an-ı Kerim büyük bir kitaptır ve Allah Resul’ünün en büyük mucizesi ve tüm dünya insanları arasında büyük bir eserdir.

Kur'an'ın nimeti onu ezberlemektir. Önceki ilahi kitaplar tahrif edilmiş olsa da Kur’an, metni sağlam kalmış bir kitaptır. Kur'an-ı Kerim, insanlığa yol göstermek, insanları kurtarmak ve ıslah etmek için bırakılmış ilahi bir belgedir.’

Ensarullah Hareketi Lideri, Kur’an’a yapılan düşmanlık hakkında şu ifadelerde bulundu: ‘Kâfir, zalim ve münafık güçlerin Kur'an'la sorunu, Allah’ın bu kitabı Resul’üne indirdiği andan itibaren başlamıştır. Onlar, Kur'an'ı suistimal etmek ve tahrif etmek suretiyle Kur'an'a karşı savaşmışlardır. Zalimler ve münafıklar, Kur'an'ın belagat mucizesi ve bunun insanların zihin ve psikolojilerine olan çok olumlu etkisi karşısında her zaman çaresiz kalmışlardır.

Kur'an-ı Kerim, insan toplumunu yücelten ve özgürleştiren hidayet yolları sunar. Dolayısıyla zalim ve kâfir güçler, Kur’an’ın insanları onların kötülüklerinden kurtarmadaki rolünden rahatsızdırlar. Kuran, zalimlerin ve münafıkların insan toplumuna hâkimiyetinin ve yozlaşmanın önündeki en büyük engeldir. Kuran'ın hidayet ettiği kişiler, zalim güçlerin kontrolünden kurtulurlar, dolayısıyla onların Kuran'la sorunları, onun gerçek anlamda özgürleştirici bir kitap olmasıdır.

İlahi kitabın nuru, müstekbirlerin kötü planlarını bozmuş ve kızdırmıştır. Siyonist-Yahudi lobisi, dünyadaki en büyük İslam ve Kuran karşıtı faaliyetlerin ön saflarında yer almaktadır. Bu lobinin faaliyetlerinin büyük bir bölümü kendi ülkelerimizde bizi hedef almakta ve Amerika, Avrupa ve farklı ülkelerde faaliyet göstermektedir.’

Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi, Kur’an’ı Kerim’e yapılan saygısızlığı şiddetle kınayarak, şunları vurguladı: ‘Geçmiş yıllarda ve günümüzde Kur'an-ı Kerim yakma suçlarından gördüğümüz şey, İslam'a ve Müslümanlara karşı tekrarlanan en büyük düşmanlıktır. Kur'an-ı Kerim'i yakmak, ona ve İslam'a düşmanlık ilan etmek, Müslümanlara karşı büyük bir kışkırtma ve saygısızlık olup, şer güçlerin Kuran'a olan kinlerinin ve bu ilahi kitap karşısındaki acizliklerinin bir delilidir.

İslam düşmanları, Kur'an'a karşı mücadelede ve ümmeti ondan ayırmada etkindirler ve Kur'an-ı Kerim'in tamamen değiştirilmesi için seçenekler sunarak insanları Kuran'a muhalefet etmeye teşvik etmektedirler. Zalimler, insanlarla Kur'an arasına bir set çekmeye çalışırlar. Çünkü bunu kendileri için en büyük tehlike ve insanlık için en büyük kurtarıcı olarak görüyorlar.’

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Kur'an-ı Kerim'e karşı işlenen suç eylemlerine dikkat çekti ve şunları söyledi: ‘Avrupa'da Kuran'ı yakmak, onların insan toplumuyla savaşının, insanları Kuran'dan ayırma, onunla ve İslam'la düşmanlık yaratma çabalarının bir parçasıdır. İslam'ın Avrupa ve gayrimüslim toplumlarda yayılması, İslam düşmanlarında endişe ve öfke uyandırmış, onları Kur'an-ı Kerim'i yakmaya zorlamıştır.’

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, bu suçun bedeli ve bazı Müslüman ülkelerin buna karşı sessiz kalmaları hakkında şunları söyledi: ‘Onların, Kuran'ı yakmak için hiçbir gerekçeleri yoktur. Çünkü bu, tüm kutsal kitaplara yönelik düşmanca, canice ve aşağılayıcı bir davranıştır. Kur'an-ı Kerim'i yakma suçunun asıl hedefi, Müslümanlar ve onlara karşı savaş açmak ve onların en kutsal değerlerini ve mukaddesatını hedef almaktır. Birçok Müslümanın Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı sessiz kalması büyük bir suç, apaçık bir gaflet, korkunç bir ihmal ve tamamen sorumluluktan kaçmaktır.’

Seyyid Abdülmelik Husi, bu eylemlere karşı kesin ve net tutumu hakkında şu ifadelerde bulundu: ‘Bu suça karşı harekete geçen, net ve cesur tavırlar alan herkese, özellikle de büyük yürüyüşler yaparak Kur'an-ı Kerim'e desteklerini beyan eden aziz halkımıza teşekkür ediyoruz.

Tags: 


Yeni yorum ekle