Fransa'da Grev Dalgası Büyüyor

Cu, 27/01/2023 - 14:38

Fransa'da 31 Ocak'ta ülke çapındaki grevlerin arifesinde, enerji sektörü işçileri emeklilik reformlarını protesto etmek için elektrik santrallerinde, rafinerilerde, limanlarda ve rıhtımlarda gösteri yaptı.

Welayet News  - Bu protestoların bir kısmı Cuma günü Maden ve Enerji Genel Federasyonu'nun çağrısıyla devam edecek. Bu departman grevlerine 19 Ocak'ta başladı ve düzenli olarak uzatıyor.

Bu protestoların amacı Salı günü ülke çapında bir greve zemin hazırlamaktır. Salı günü okullar, işyerleri, ulaşım ve diğer idari hizmetler de dâhil olmak üzere tüm sektörlerde sendikaların talebi üzerine gösteriler yapılacak.

Genel konfederasyona göre enerji işçileri, emeklilik reformuna karşı mücadelede güç dengesini güçlendirmek için "Robin Hood eylemleri" adını verdikleri eylemlere başladı.

Onlar, Fransa genelinde okullara, toplu konutlara ve hastanelere ücretsiz elektrik ve gaz, küçük işletmelere ise düşük oranlı elektrik ve gaz sağlıyorlar. Ayrıca borç nedeniyle kesilen binaların elektriğini yeniden veriyorlar.

Ulusal Fransız Limanları ve Rıhtımlar Federasyonu, tüm Fransız limanlarındaki çalışanların büyük bir greve gideceğini duyurdu ve grev nedeniyle tüm limanlardaki çalışanların neredeyse %100'ünün işini bıraktığını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un emeklilik reform planı Pazartesi günü meclise gidecek.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo Perşembe günü yaptığı açıklamada, Komünist Parti genel başkanı Fabian Russell'ın talebi üzerine bu reformlara karşı çıkanlarla dayanışma amacıyla 31 Ocak'ta belediyenin kapılarını kapatacağını açıkladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle