Gazze Şeridi’nden Siyonist Yerleşim Birimlerine Roket Atıldı

Cu, 27/01/2023 - 08:59

Filistinli direniş grupları bu sabah Gazze Şeridi çevresindeki Siyonist yerleşim birimlerine iki roket attı.

Welayet News  - Roket atışlarının ardından Zikim, Kibbutz Karmia ve Aşkelon kasabalarında yüzlerce alarm zili çaldı.

Edinilen bilgiler, Siyonist rejimin Aşkelon kentinin Filistinli direniş gruplarının roket ateşi altında kaldığını gösteriyor.

Öte yandan, İsrail makamları, Gazze Şeridi'nden İsrail yerleşim birimlerine en az iki roket atıldığını ve bu roketlerin herhangi bir can kaybına yol açmadığını açıkladı.

Hamas hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri Perşembe akşamı yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Perşembe sabahı Cenin kampında işlediği suça ve en az 9 Filistinlinin şehit olmasına ve 20 kişinin yaralanmasına değindi ve şunları söyledi: ‘Cenin'de ve Cenin kampında bu sabah işlenen suçun bedelini işgalci rejim ödeyecek ve direnişin yanıtı gecikmeyecektir. Milletimizin iradesi işgalci rejimin suçundan daha güçlüdür ve bu saldırılar, Cenin, Batı Şeria ve sakinlerinin gücünü ve savaşma kararlılığını daha da artıracaktır.’

Perşembe sabahından itibaren Siyonist rejimin ağır silahlı askerleri Cenin kampına saldırdı ve bazı Siyonist kaynaklar bu saldırının amacının İslami Cihat hareketinin önde gelen üyelerinden birini tutuklamak olduğunu iddia etti ve Filistinli savaşçılar bu saldırılara karşılık verdi.

Siyonistlerin Perşembe günü Cenin’e düzenledikleri saldırı sonucunda, dokuz Filistinli şehit oldu ve 20 Filistinli de yaralandı.



Yeni yorum ekle