İmam Hamanei’nin Buyruklarında Recep Ayı -1 -

Per, 26/01/2023 - 14:24

Recep ayı günlerindeyiz. Bu günlerden sonra Şaban ayı günlerinde ve en nihayet üçüncü basamakta ve daha üst aşamada Mübarek Ramazan ayında herbirimizin tek tek hepimizin öncelikle göz önünde bulundurmamız gerek ödev, nerede olursak olalım kendimizi ıslah etmek ve kalplerimizdeki gaflet ve karanlıkları gidermek olmalıdır.

Welayet News  - Bu temel ilkemizdir. İnsanlık hayatında, Peygamberlerin zuhurunda, sosyal, siyasi ve askeri sahalarda, Peygamberlerin, Allah düşmanlarıyla giriştikleri mücadelelerde, bütün acılar, sevinçler, zafer, yenilgiler ve herşey ama herşey, insanın kaçınılmaz olarak aşması gereken sınırlara, yani maddi hayatla, ahiret ve sonsuz hayat sınırlarına doğru yürürken mutlu ve umutlu olup hasret ateşinde yanmaması için bir hazırlıktır ve bütün herşey bunun içindir.

Eğer güzel ahlakımız olsun demişlerse, eğer şu yasalara göre yaşayın demişlerse, eğer direnin, mücadele edin demişlerse, eğer ibadet edin demişlerse tüm bunlar şunun içindir. Bize emanet edilen şu ham ve işlenmemiş maddeyi- yani canlarımızı- istenilen kaliteye ulaştırıp en verimli bir ürüne dönüştürdükten sonra söz konusu sınır kapısından çıkalım. Şunun içindir ki bizler, bize emanet edilen şu bembeyaz sayfayı güzel amellerimizle süsleyebilelim, güzel bir desen, arzulalan bir motif işleyerek öte tarafa taşıyalım.

Welayet News 



Yeni yorum ekle