Siyonist Rejim Eskisinden Daha Kırılgan Hale Geldi

Per, 26/01/2023 - 13:26

Siyonist rejim her alanda çok gergin koşullardan geçerken, rejim içindeki çatışmalar da bu rejimin yapısını eskisinden çok daha kırılgan hale getirdi.

Welayet News  - Yediot Aharonot gazetesi dün, Netanya'da bir binanın önünde bir otomobilin patladığı haberini verdi. Gazete, olayın ayrıntıları hakkında bir açıklamada bulunmadan sadece bu araba ünlü bir müteahhite ait olduğunu ve polisin bu konuda soruşturma başlattığını belirtti.

Siyonist rejimin güvenlik çevreleri genellikle bu haberin yayınlanmasına izin vermezler ve eğer yayınlanırsa soruşturma başlatıldığını duyurarak medyayı sessiz tutmaya çalışırlar.

İsrail büyük bir siyasi kriz içindedir. Bir yanda Netanyahu kabinesinin kararlarından duyulan hoşnutsuzluk, diğer yanda bu kabine üyelerinin yolsuzluk davaları, bu krizin kapsamını ciddi şekilde genişletmiştir.

Öte yandan işgal altındaki Filistin'de 430 şirketin çalışanları, Netanyahu kabinesine karşı protesto eylemlerine katılacaklarını açıklamıştır.

Bu kişiler aynı zamanda Netanyahu kabinesinin yargı kanunlarında yapmayı düşündüğü düzenlemeleri de protesto etmekte ve bu çerçevede her gün 11 ile 12 arasında eş zamanlı olarak çalışmayı bırakma ve Cumartesi günlerine ek olarak Perşembe günleri sokak protestoları yapma kararı alınmıştır.

Bu bağlamda Siyonist üniversitelerin 185 profesörü bu yasalara karşı olduklarını resmen açıkladı.

Siyonist rejim Tv kanallarından Kanal 12, İsrail Üniversitesi'nden 185 hukuk profesörünün reformlara karşı olduklarını belirten bir dilekçeye imza attığını duyurdu.

Öte yandan, geçen Cumartesi günü Tel Aviv, Kudüs, BeerŞeba, Hayfa, Herzliya ve diğer birçok şehirde 130 binden fazla kişinin Netanyahu'nun politikalarını protesto ettiğini belirtmek gerekir.

Tags: 


Yeni yorum ekle