Herzog'u korku sardı...'Barut fıçısı patlamak üzere, bu acil bir durum'

Per, 26/01/2023 - 11:52

Siyonist İsrail Cumhurbaşkanını Herzog, siyasi parti liderlerini uyararak, 'Siyasi farklılıklar ve bölünmeler nedeniyle bizi yiyip bitirebilecek bir iç çatışmanın eşiğindeyiz. Ülke patlamaya hazır bir barut fıçısına döndü. Bu acil bir durum” dedi.

Welayet News  - İşgal rejimi İsrail Cumhurbaşkanını Isaac Herzog, dün, ilk defa kendisini korkutan en büyük 'endişe'yi açıkladı. Herzog, siyasi parti yetkililerini uyararak, "Siyasi farklılıklar ve bölünmeler nedeniyle bizi yiyip bitirebilecek bir iç çatışmanın eşiğindeyiz" dedi.

Netanyahu ve aşırı sağcılardan oluşan koalisyon hükümetinin yeniden işbaşına gelmesinden sonra İsrail'de huzursuzluk ve gerginlik giderek tırmanıyor.

Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, dün Tel Aviv'deki Ashmoret eğitim konferansında yaptığı konuşmada ülkenin içinde bulunduğu gerginliklerden rahatsız olduğunu dile getirerek, parti liderlerini uyardı.

Gelinen noktayı, patlamaya hazır bir barut fıçısına benzeten Herzog, “İsrail'deki siyasi farklılıklar ve toplumun çeşitli grupları arasındaki bölünme nedeniyle ülkede bir iç çatışma ihtimali, parçalanma endişesi tehlikesi oluştu” dedi.

İbranice web sitesi Ynet'in haberine göre Cumhurbaşkanı Herzog, tüm siyasi partilerin kendi aralarındaki farklılıkları sona erdirmek için geniş anlaşmalara varmaya çalışması gerektiği çağrısında bulundu.

"İsrail toplumunu, kamu ve siyasi düzenini gözlemliyorum ... Cephede kapsamlı bir çatışma için hazırlanmış ve hazır kampları görüyorum ... Bir iç çatışmanın eşiğinde olduğumuzdan endişe ediyorum. Bu barut fıçısı patlamak üzere. Bu acil bir durum. Muhtemel bir çatışma hepimizi tüketebilir” diyen Herzog, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail seksen yaşına gelmeli ve daha birleşik ve daha az bölünmüş olmalı.. Farklılıkları korkusuzca ele aldığımızda, hükümet yetkilileri arasındaki anlaşmazlığı nasıl yöneteceğimizi bilmemiz gerekiyor.. Bunu bile başaramıyoruz. Bu nedenle bize emanet edilen sorumluluk açıktır. Yeni hükümet toplumun ve her kesimin sesini duymalı ve isteklerine cevap vermelidir."



Yeni yorum ekle