Pakistan: İslamabad yönetimi İmran Han'ın 'sağ kolunu' gözaltına aldı

Per, 26/01/2023 - 06:39

Pakistan'da İslamabad yönetimi Pakistan Seçim Komisyonu yetkililerine karşı 'kışkırtıcı sözler sarf etmesi' nedeniyle PTI Başkan Yardımcısı Fawad Chaudhry'i gözaltına aldı.

Welayet News  - Pakistan'da İslamabad yönetimi, eski Başbakan İmran Han'ın partisinden üst düzey bir ismi gözaltına aldı.

İslamad yönetimi, çarşamba günü Pakistan Seçim Komisyonu yetkililerine karşı 'şiddeti körüklediği' iddiasıyla Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Başkan Yardımcısı Fawad Chaudhry'i gözaltına aldı.

İmran Han başkanlığındaki PTI'den üst düzey isimler, ülkede önde gelen medya patronlarından Muhsin Nekvi'yi Pencab eyaletine geçici başbakan olarak ataması sebebiyle seçim komisyonunu eleştiriyordu.

Pencab eyaletinin yönetimini elinde bulunduran Han, erken seçim istemiyle Pencab ve Hayber Pahtunhva eyalet meclislerini feshetmişti.

Pakistan'da ulusal ve eyalet meclis seçimlerinin birlikte yapılması sebebiyle PTI, iki meclisi feshederek erken seçimin yapılacağını düşünmekteydi.

Ancak yeni bir seçim ilan etmeyen Pakistan Seçim Komisyonu, Nekvi'yi Pencab Eyaleti Başbakanı olarak atadı. Bu durum ise PTI yetkililerinin komisyona karşı açıklamalarda bulunmasına yol açtı.



Yeni yorum ekle