“Neden Batı Hükümetleri Topraklarını Özgürleştirenlere Özgürlük Alanı Sağlamıyor”

Çar, 25/01/2023 - 08:13

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakareti kınayarak, bu tür küstahlıklardan Batılı hükümetlerin sorumlu olduğunu ve bu hükümetlerin bunlara alan açtığını vurguladı.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, bir anma töreninde yaptığı konuşmada, İsveç'teki Türk büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe veren Batılı bir ırkçı ve İslam karşıtı küstah eyleme dikkat çekti ve bu eylemden İsveç hükümetini sorumlu tuttu.

Şeyh Naim Kasım şunları söyledi: ‘Kur'an-ı Kerim'i yakmaları, dünyadaki bir buçuk milyar Müslümana hakarettir. Kuran'ı yakan kişinin hak sahipleriyle savaşmak için en ufak bir nedeni olsa bunu yapmak için beklemezdi ama aklı ve mantığı da yok ve bu nedenle böyle aptalca ve körü körüne davranışlara başvurmuş, tüm dünya Müslümanlarının, mantık ve ahlak sahibi tüm insanların tepkisini ve öfkesini uyandıran bir davranış sergilemiştir.

Bu küstah davranışı kınıyoruz ve bu insanlara böyle bir ortamı sağlayan İsveç hükümeti bu eylemlerden sorumludur. Neden bu batı hükümetleri topraklarını özgürleştirenlere özgürlük alanı sağlamıyor ve onları terörist olarak adlandırıyor ve onlara “ülkenizin bayrağını çekmeniz hatta ülkenizin özgürlüğüne destek vermeniz yasak” diyorlar? Ama aynı Batılı hükümetler dünyanın her yerinde Müslümanların kutsallarına hakaret edilmesine izin veriyor. Peki bunlar hangi özgürlükten bahsediyorlar?

Bu kişiler sahip oldukları tüm imkânlara rağmen dini ilkeleri ve Allah'a itaati çarpıtamıyorlar ve bu nedenle Kuran'a hakaret etmeye, kışkırtmaya ve yakmaya başvuruyorlar. Bu sadece zayıf ve gafil insanların başvurduğu bir yöntemdir. Lübnan'da da elbette Kuran'ı yakmayan, başka şeyleri yakan böyle insanlar var. Çünkü korkuyorlar Bu insanlarla ne yapmalıyız?

Bizim bir inancımız var ve bu süreci kınıyoruz ve ilahi mesajlara ve başkalarının fikirlerine saygı duyan bir yaklaşımı seviyoruz.’ 

Tags: 


Yeni yorum ekle