“Gözden Çıkardıklarının Fişini Çekiyorlar”

Çar, 25/01/2023 - 08:05

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin, 18 Ocak’ta Dnipro şehrinde Rus füzesinin Ukrayna hava savunma sistemi tarafından vurulduğu için bir apartmana isabet ettiğini söyleyince tepkilerin ardından istifa eden danışmanı Oleksiy Areestoviç çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Oleksiy Areestoviç, bu kazaların suikast olduğunu, Zelenski’nin Hristiyanlığa savaş açtığını ve ülkede ayrımcılıkta bulunduğunu ifade etti.

Areestoviç şunları söyledi: ‘Hepimiz birbirimizle uğraşana kadar dokunulmazız. Ama birbirimizle uğraşmaya başladığımız anda o dokunulmazlık ortadan kalkar. Artık ipler bizim elimizde değil. Monastırski'ye bakın, helikopteri düştü. Gözden çıkardıklarının fişini çekiyorlar.

Hazır istifa etmişken doğruları konuşayım, Zelenski, Hıristiyanlığa savaş açtı. Kiliseleri kapattı. Zelenski, Rusları dışladı. Rusça konuşanlar ayrımcılığa uğradı. Milyonlarca Ukraynalının devlete olan sadakati zedelendi. Bunu onarmak kolay olmayacak.’

Hatırlatmak gerekir ki, Ukrayna'nın başkenti Kiev bölgesine bağlı Brovari kentinde 18 Ocak'ta meydana gelen helikopter kazasında İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy ve beraberindeki yetkililerle birlikte toplam 14 kişi hayatını kaybetti. 



Yeni yorum ekle