ABD ve İsrail İran'a karşı ortak askeri tatbikat düzenliyor

Sa, 24/01/2023 - 16:46

Amerikan Merkez Komutanlığı ve Siyonist İsrail kuvvetleri, işgal altındaki topraklarda ve Doğu Akdeniz'de kapsamlı deniz, kara ve hava tatbikatlarına başladı.

Welayet News  - Rai Elyoum gazetesinin aktardığı habere göre, Amerikan Merkez Komutanlığı (CENTCOM) yaptığı açıklamada, Amerikan ve işgalci İsrail güçlerinin ardıç meşesi tatbikatı adı altında işgal altındaki topraklar ve Doğu Akdeniz'de deniz, kara ve hava tatbikatı gerçekleştireceğini duyurdu. Tatbikat Pazartesi günü başlayacak ve Cuma gününe kadar devam edecek .

Bu tatbikat, 140'tan fazla savaş uçağı ve 12 deniz birliği ile füze sistemleri ve füze fırlatma platformlarının katılımıyla gerçekleştirilecek.

NBC'ye konuşan bir Amerikalı savunma yetkilisi, İran'ı bölgedeki müdahale ve askeri varlık için bahane olarak kullanarak, bu tatbikatların amacının İran gibi düşmanlara Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını ve Çin'in büyük bir askeri güç toplama tehditlerini anlatmak olduğunu söyledi.

Yetkili şunları ekledi: Tatbikatlar, çok çeşitli farklı tehditlerle mücadelede İsraillilerle birlikte bu düzeyde harekete geçme yeteneğimizi değerlendirmeyi amaçlıyor.

Tatbikatlar gerçek silahların ateşlenmesini içeriyor ve çoğu uçak gemisi George HW Bush tarafından taşınan 6.400 ABD askerini içeriyor. Bu yetkili, aynı zamanda İsrail'den yaklaşık 1.100 askerin bu tatbikatta hazır bulunduğunu söyledi.

Bu yetkiliye göre, B-52 bombardıman uçaklarından farklı olarak bu tatbikata katılan savaşçılar arasında F-35, F-15, F-16 ve F-18 yer alıyor. Bu tatbikatlar ve geniş alanlarda arazide, yerde, havada ve uzayda yapılıyor. Ayrıca CNN, bu tatbikata askeri ve yakıt ikmal uçakları da dahil olmak üzere 100 Amerikan savaşçısının katıldığını ve 42 İsrail askeri uçağının da yanlarında olduğunu bildirdi.

Bu tatbikatın planlaması iki ay önce, yani Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu göreve gelmeden önce başladı.

Bu Amerikalı yetkili ayrıca şunları söyledi: Amerika, İsrail'in güvenliğine bağlıdır ve bu konu değişmeyecektir.

İsrail hükümetleri gelir ve gider; Ancak İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız yürürlükte kalmaya devam ediyor. Bu nedenle, bölgenin birçok istikrarsızlık ve gerilime tanık olduğu bir durumda İsrail'i desteklemeye devam edeceğiz dedi. 



Yeni yorum ekle