Yemen halkı İsveç'teki hadsizliği ve bazı İslam Ülkelerinin sessizliğini kınadı

Pt, 23/01/2023 - 15:54

Çok sayıda Yemenli, Saada şehrinde büyük bir gösteri düzenledi ve İsveç'te gerçekleşen son barbarca eylemi kınadı ve bu eylemi, bu ülkedeki Siyonist lobinin faaliyetinin bir sonucu olarak nitelendirdi.

Welayet News  - Almasirah TV kanalına göre Yemen'in Saade kentinde vatandaşlar, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını protesto etti.

Slogan atan ve ellerinde Kur'an-ı Kerim'in yakılması hakkında pankartlar taşıyan Yemen halkı, bunun İsveç'teki Siyonist lobinin etkisiyle meydana geldiğini belirtti.

Göstericiler ayrıca bazı Arap ve İslam ülkelerinin İsveç'teki İslam karşıtı menfur olaya karşı sessiz kalmalarını da kınadı.

Saada Valisi Muhammed Cabir de İsveç polisinin desteğiyle Stockholm'de Kur’an-ı Kerim nüshasının yakılmasını şiddetle kınadı ve bu eylemi Batılı ülkeler tarafından İslam dinine ve Müslümanların kutsallarına karşı yürütülen faaliyetlerin bir parçası olarak değerlendirdi.

Muhammed Cabir şu ifadelerde bulundu: ‘İsveç hükümeti, bu menfur eylemin sonuçlarından sorumludur. Dünyadaki tüm Müslümanların ve özgür insanların Kur'an-ı Kerim'e yapılan bu saygısızlığa karşı öfkelerini gösteriler düzenleyerek göstermelerini ve bu eylemi gerçekleştirenlerin cezalandırılmasını istiyoruz.’

Tags: 


Yeni yorum ekle