Amerika, Irak'ta ekonomik işgale yöneldi

Pt, 23/01/2023 - 14:06

Irak Kanun Devleti Koalisyonu liderlerinden Fazıl Movat, ABD'nin Aynü’l Esed üssündeki veya Yeşil Bölge içindeki askeri işgalden ekonomik işgale yöneldiğini söyledi.

Welayet News  - ABD, Irak'ta yürüttüğü askeri savaşta ve terörizmle savaşta başarısız olduktan sonra, bu kez ekonomik baskı yoluyla bu ülkeyi vurmaya çalışıyor.

Şu anda Irak'ta Amerika ile uzlaşmayan bir hükümet var ve bu nedenle bu ülke ekonomik baskılarla işgalini askeri boyuttan ekonomik boyuta taşımaya çalışıyor.

Irak Kanun Devleti Koalisyonu liderlerinden Fazıl Movat şunları söyledi: ‘Amerika, Aynü’l Esed üssündeki veya Yeşil Bölge içindeki askeri işgalden ekonomik işgale yönelmiştir.

ABD'nin Irak'taki askeri işgaline ekonomik hegemonya da eklenmiştir. Irak hükümeti Amerikan dışı şirketlerle sözleşme yapmak istediğinde Washington buna taş koymaktadır. Amerika'nın bugün Irak'taki hegemonyası askeri-ekonomik ve sosyal hegemonyadır.’

Irak Fetih koalisyonu liderlerinden Ada Abdülhadi de bu konuda şunları söyledi: ‘Tüm veriler, ABD Hazinesinin dolar kurundaki artışa öncülük ettiğini ve bunu dolar aktarımını azaltarak yaptığını gösteriyor.

ABD Irak hükümetine açık bir şekilde şantaj yapıyor ve bunu, Bağdat'ın komşu ülkelerle ve Washington için çok önemli bir konu olan Tek Kuşak Tek Yol projesiyle Çin ile Irak arasındaki ekonomik bağları keserek gerçekleştiriyor.’

Tags: 


Yeni yorum ekle