Yemen: İngiltere teröristlerin kalesinde duruyor

Pt, 23/01/2023 - 07:33

"Yemen halkıyla düşmanlık içinde olan İngiliz hükümeti her gün utanmadan Yemen'den kovulan, hırsızların ve teröristlerin kalesinde duruyor."

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, İngilizlerin Yemen halkına karşı suç teşkil eden davranışını ve Yemen'de barışı engellemesini kınadı ve şunları söyledi: ‘İngiliz hükümeti her gün Yemen halkıyla düşmanlık içinde ve utanmadan Yemen'den kovulan, hırsızların ve teröristlerin kalesinde duruyor.

İngiliz büyükelçisinin açıklamaları, Londra'nın Yemen halkının sorunlarını ve acılarını ağırlaştırmadaki canice rolünü açıkça gösteriyor. Bu açıklamalar, İngiltere’nin Yemen halkını aç bırakma da dahil olmak üzere kuşatma politikalarının ve ekonomik savaşın içinde olduğunu kesin olarak kanıtlamıştır.

İngilizler, bu canice davranışıyla İngiliz halkını utandırıyorlar. Çünkü büyükelçileri aracılığıyla Yemen halkına karşı savaş suçlarına bulaşıyorlar. Yemen halkının İngiliz hükümetini her şekilde yargılama hakkı vardır.

İngiltere açıkça Yemen'deki savaşı uzatmak ve bu ülke halkının acılarını artırmakta ısrar ediyor. Londra, barışı engellemek ve durumu askeri operasyonların yeniden başlaması yönüne sürüklemek için çalışıyor.’

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanlığı ayrıca, İngiltere'yi, Amerika'yı ve bu keyfi eylemlerin arkasında olan herkesi, Yemen halkının çektiği bu acıların sorumlusu olarak nitelendirdi.

Yemen Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler'i ve dünyadaki tüm özgür insanları, barışın sağlanmasını engelleyen İngiliz müdahalesini kınamaya ve Yemen'in ekonomik durumunu iyileştirmek ve insani durumu düzeltmek için adil bir değerlendirme yapmaya çağırdı.

İngiltere'nin Yemen büyükelçisi "Richard Oppenheim" Cuma günü bu ülkenin Yemen'de istifa eden hükümeti desteklediğini açıkladı ve şunları söyledi: ‘Londra, Yemen'in ihracat limanlarını Ensarullah'ın operasyon ve saldırılarından uzak tutmak için bu hükümetin ekonomik tedbirlerini destekliyor.’

İstifa eden hükümetin aldığı tedbirler arasında gümrük dolar kurundaki artış, elektrik ve petrol fiyatlarına yapılan zamları yer almaktadır. 



Yeni yorum ekle