İmad Muğniye Suikastında Birkaç Arap Ülkesinin MOSSAD İle İşbirliği

Pa, 22/01/2023 - 14:18

Hizbullah'ın askeri komutanına yönelik suikast operasyonunun yeni detayları, özellikle Arap ülkelerinin istihbarat teşkilatlarının ve Amerikan büyükelçiliklerinin bu suçtaki rolü ortaya çıkarak, Washington'un bölgedeki diplomatik faaliyetlerinin gerçek hedeflerini ortaya koyuyor.

Welayet News - Hizbullah'ın askeri kolun komutanı İmad Muğniye'nin öldürülmesinin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen Siyonist rejim bu canice operasyonu gerçekleştirdiğini henüz resmi olarak açıklamadı. Ancak son zamanlarda Siyonist rejimin askeri ve istihbarat işlerinde uzman bir yazar olan Yossi Melman, İmad Muğniye suikastının yeni detaylarının anlatıldığı bir kitap yayınladı. Arap ülkeleri de dahil olmak üzere birçok ülkenin istihbarat servisinin bu operasyonu gerçekleştirmek için bilgi toplama, tasarlama ve uygulama sürecinde rol oynadığını gösteriyor.   

Hizbullah komutanına yönelik suikast operasyonunun ana tasarımcısı Amerika'dır. Bu kitap aynı zamanda işgalci rejim ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki bilgi alışverişi alanındaki ilişkinin derinliğini ve Batı Asya'daki terör operasyonlarının kalitesi ve mekanizmasındaki koordinasyonunu da ortaya koydu ve bu operasyonları hayata geçirmek için ilk ve son sözü söyleyenin Amerika olduğunu gösteriyor.



Yeni yorum ekle