Rızai: Avrupa, Sipahiler'e karşı girişiminden pişman olacak

Pa, 22/01/2023 - 10:20

İslami İran Cumhurbaşkanı Ekonomi İşleri Yardımcısı, Avrupa Parlamentosunun İran karşıtı son kararına tepki göstererek "Avrupa, Sipahiler Ordusuna karşı girişiminden pişman olacaktır" dedi.

Welayet News - Cumhurbaşkanı Ekonomi İşleri Yardımcısı Muhsin Rezai, ekonomi aktivistlerle ziyaretinde, Avrupa Parlamentosunun neden mevcut şartlarda İran karşıtı bir girişimde bulunduğuna ilişkin bir soru üzerine "Avrupa hiçbir zaman bugün olduğu kadar ABD ile Siyonist İsrail'in piyonu olmamıştır. Avrupa'nın küçük, zayif ve son lider kalıntıları bu kıtanın haysiyetini duman edecekler" diye karşılık verdi.

Rızai ayrıca "ABD, Avrupa'yı bir taraftan Rusya'nın karşısına dikiyor, bir taraftan da onu Batı Asya'da kışkırtıcı olarak kullanıyor" dedi. Rızai daha sonra "Avrupa liderleri eğer bir karar almak ve Sipahiler Ordusunu terörist ilan etmekle bu güçlü ve güvenlik kazandırıcı organı bölgesel ve uluslararası denklemlerden kaldırabileceklerini zannediyorlarsa büyük yanılgı içindeler.

Nitekim son 40 yılda ABD de şansını denedi ve hep başarısız kaldı. Buna göre Avrupalılar eğer İran karşıtı politikalarını gözden geçirmezlerse kesin pişman olacaklardır" diye vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle