Tel Aviv’de Siyonist Netanyahu kabinesine karşı protesto

Pa, 22/01/2023 - 10:05
Siyonist rejim Başbakanı Netanyahu'nun muhalifleri, Netanyahu kabinesinin yargının yapısındaki değişikliklerle ilgili politikalarına karşı kitlesel halk protestoları çağrısında bulundu.

Welayet News - Siyonist rejim polisi gösterilere yaklaşık 100 bin kişinin katılımını beklediğini açıklarken, Tel Aviv'deki meydanlara çıkan yollarda yoğun güvenlik önlemi alındı.

Tel Aviv merkezindeki meydanda toplanan binlerce gösterici “Diktatörlüğe hayır" ve "Demokrasi" sloganları attı.

Öte yandan İbrani yayın yapan medya, Netanyahu'nun, muhalefet gösterilerinin yayılmasını önlemek için protesto gösterileri düzenleme yasalarını değiştirmeye ve sınırlamaya çalıştığını ifşa etti.

Filistin medyası da Siyonist rejim konusu uzmanlarından naklen şu açıklamalarda bulundu: ‘İsrailli politikacılar bugünlerde rejimlerinin yıkılmasından ve bir iç savaşın başlamasından aşırı derecede korkuyorlar ve iktidar ve muhalefet partileri arasında görülen şiddetli ayrılıklar bu kaygının ateşini daha da artırdı. 

Netanyahu kabinesine karşı son günlerdeki kitlesel protestolarda şahit olduğumuz şey, İsrail'deki iç çekişmelerin geri dönülmez bir noktaya ulaştığıdır. Bu rejim karanlık bir tünele girdi ve oradan çıkması çok zor olacak.’

Aynı zamanda uzmanlar şu anda silahlı bir çatışmanın çıkmasını olası görmeseler de siyasi şahsiyetlerden birinin öldürülmesinin bu rejimin durumunu son derece kritik hale getirebileceği konusunda uyarıda bulundular.



Yeni yorum ekle