Amerika Teröristleri Afganistan'da Desteklemek Peşinde

Pa, 22/01/2023 - 09:46

ABD, İran ve Taliban'a zarar vermek için IŞİD'i desteklemeye başladı ve bu terör örgütünü Afganistan'da yeniden canlandırıyor.

Welayet News - Rusya Devlet Başkanı'nın Afganistan Özel Temsilcisi ve Rusya Dışişleri Bakanlığı Asya Dairesi Başkanı Zamir Kabulov, ülkesinin ABD'nin Afganistan'daki muhalifler ile bir araya gelmeye ve Taliban'a karşı hareket etmeye Afganistan'ı daha da gerginleştirmeye çalıştığını gösteren kanıtlara sahip olduğunu söyledi.

Cuma günü "Russia 24" kanalına verdiği röportajda Kabulov şunları söyledi:" Onlar (Amerikalılar) kesinlikle Afganistan'daki utanç verici askeri-politik yenilgilerinin intikamını almak istiyorlar ve bu yenilgiye misilleme olarak Afganistan'da kaos çıkarmak için her şeyi yapacaklar. Daha da kötüsü, sadece Orta Asya'daki ortaklarımıza ve sadece Afgan komşularına karşı değil, aynı zamanda Rusya'nın güvenliğine karşı da seferber olan bir örgüt olan IŞİD'i örtülü olarak destekliyorlar."

Rus yetkilinin bu sözlerini doğrulayan husus, Taliban'ın bu ülkede Ağustos 2021'de iktidara gelmesinden bu yana Afganistan'daki güvenlik durumunun kötüleşmesidir. Çünkü neredeyse her gün şimdiye kadar yüzlerce kişinin ölümüne neden olan patlamalara, bombalamalara, suikastlara ve silahlı saldırılara tanık olduk.



Yeni yorum ekle