ABD, Avrupa Parlamentosunun Sipahiler'le ilgili girişimini destekledi

Ct, 21/01/2023 - 22:25

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, İran'ın istikrar bozucu girişimleriyle dünyayı kaygılandırdığını iddia etti.

Welayet News -  ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vidant Patel, İran'ın "istikrar bozucu" diye nitelediği girişimlerinden endişe duyduklarını iddia etti.

Bir basın toplantısında konuşan Patel, İran'la Rusya arasındaki işbirliğinin artmasına ilişkin bir soru üzerine "İran'ın, Ukrayna aleyhine kullanması için Rusya'ya insansız hava araçları (İHA) vermesi ve diğer güvenlik yardımları dahil bu yöndeki bütün girişimleri şiddetle istikrar bozucu. Bu dünya için endişe verici olmakla birlikte İsrail, komşuları ve bölgedeki diğer komşularını acilen etkiliyor" diye cevap verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel daha sonra, Avrupa Birliği'nin (AB) İslam İnkılabı Muhafızları (Sipahiler) Ordusunu kendi terör listesine almaya ilişkin kararının ABD açısından olumlu olup olmadığını soran bir başka soru üzerine "Biz Avrupa Parlamentosunun kararını biliyoruz ve bizim bu kararla ilgili tavrımız da açık ve net. Bu askeri organ, dünyadaki bütün organlardan daha fazla ABD yaptırımlarına maruz kalan bir organdır. Biz ayrıca terör olaylarına karışması ve insan haklarını ihlal etmesi nedeniyle Sipahiler Ordusunu özel olarak da yaptırım kapsamına aldık" dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle