Şamhani: İran-Rusya ekonomik işbirliği startejik anlaşma çizgisinde

Per, 19/01/2023 - 09:05

İslami İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı'yla görüşmesinde "İki ülke yetkililerinin ciddi çabaları sonucu İran-Rusya arası ekonomik işbirliği stratejik anlaşma çizgisinde" dedi.

Welayet News - Ülkemizi ziyarete gelen Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı İgor Levitin dün, İslam İnkılabı Temsilcisi ve İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şamhani'yi ziyaret etti. Bu ziyarette taraflar ikili ve çok yönlü ekonomik işbirliği konusu etrafında görüş alışverişinde bulundular.

Şamhani bu görüşmede yaptığı konuşmasında, İran İslam Cumhuriyeti ile Rusya arasındaki ilişkilerin bütün alanlarda git gide geliştiğine değinerek, ortak ekonomik projelerin iki ülke arası Cumhurbaşkanları arasında sağlanan anlaşmalar çerçevesinde hızlandırılmaları gerektiğini vurguladı.

İemhani ayrıca, İran ile Rusya'nın dünya enerji piyasaları ve transitleriyle ilgili oynadıkları tamamlayı rollerine değinerek bu rolü önemli ve zaruri diye tanımladı ve "İki ülke yetkililerinin ciddi ve sürekli çabaları sonucu İran'la Rusya arasındaki ekonomik işbirliği stratejik anlaşma çizgisinde" diye ilave etti.

Tags: 


Yeni yorum ekle