İslami: Gizli Hiçbir Nükleer Faaliyetimiz Bulunmamaktadır

Per, 19/01/2023 - 08:32

Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, "İran İslam Cumhuriyeti'nde duyurmayan bir faaliyet ve bildirilmeyen bir yer söz konusu değildir" diye konuştu.

Welayet News İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, kabine toplantısının oturum aralarında gazetecilere verdiği demeçte şunları söyledi: "Avrupa Birliği Sözcüsü, Kapsamlı Ortay Eylem Planı’nın (KOEP) ölmediğini ve müzakerelerin devam ettiğini söylemiştir. Bizim de çalışmalarımızda gündemde olan konu, belirsizlikleri çözmek ve ajansa cevap vermek olmuştur."

Muhammed İslami sözlerine şöyle devam etti: "20 yıldır ithamlarda bulunuyorlar, 20 yılda tüm müzakerelerin belgesi ise KOEP olmuştur. KOEP'ten de çekildiler ve tekrar geri dönmek istiyorlar ve bu suçlamaları KOEP belgesinin yanına yerleştirmeye çalıştılar."

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: "İran İslam Cumhuriyeti'nde beyan edilmemiş bir faaliyet veya tanıtılmamış bir yer yoktur. Zaten bunlar ajansın kendi açıklamalarıdır."

İslami: "Sayın Grossi, İran'ı ziyaret etmeye hazır olduğunu, gezinin planının, içeriğinin ve hedeflerinin yapılması gerektiğini ve plan kesinleşir kesinleşmez bunun gerçekleşeceğini belirtti."

Tags: 


Yeni yorum ekle