Lavrov: Erdoğan Esad'la görüşmek için bizden yardım istedi

Çar, 18/01/2023 - 16:06

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Erdoğan, Esad ile görüşmeye hazır. Bizden yardım etmemizi istediler' dedi.

Welayet News - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün düzenlediği senelik basın toplantısında 2022’de yaşanan dış politika gelişmelerini yorumladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Toplantıda Türkiye-Suriye ilişkilerine de yer ayıran Lavrov, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz ki Türkiye, Suriye ile ilişkilerini normalleştirmek istiyor. Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan, (Suriye) Devlet Başkanı (Beşar) Esad ile görüşmeye hazır. Bizden yardım etmemizi istediler. Rusya’nın yardımı ile Türkiye ve Suriye’nin savunma bakanları görüştü, şimdi de dışişleri bakanlarının bir araya geleceği görüşmenin hazırlıkları yapılıyor.

(Türkiye ile Suriye’nin ilişkilerinin normalleşmesinin önünde duran) başlıca sorunlardan birisi İdlib. İdlib’de teröristlerin varlıklarını sürdürmesinin kabul edilemez olduğunu içeren anlaşmanın yerine getirilmesi gerekiyor. Kuzeydoğuda da hükümet ve Kürtler arasında temas başlatmak gerekiyor.

Türk meslektaşlarımızın bu konudaki endişelerini anlıyoruz. ABD’nin Suriye’deki Kürtleri, ülkenin kuzeyinde bir yarı-devlet oluşturmak için ve kendi direktiflerini yerine getirip gerilim yaratmaları için kullanmak istemesinin de Türk tarafını rahatsız ettiğini anlıyoruz."

 



Yeni yorum ekle