Siyonistler, İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri'nin Gücünden Korkuyor

Sa, 17/01/2023 - 12:49

İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri'nin güçlü sınır ötesi varlığı İbranice yayın yapan medyasında özel bir yansıma buldu.

Welayet News -  Maariv gazetesi Pazartesi sayısında İsrail'in Avustralya karasularında veya yakınında iki İran savaş gemisinin bulunmasından son derece endişeli olduğunu yazdı.

Bu rapor, iki İran gemisi, ülkelerinin kıyılarından uzak mesafelerde İran'ın donanma yeteneklerini test ediyor ve izliyor çünkü İran, Amerika ve İsrail başta olmak üzere tüm dünyaya gücünü göstermek istediğini belirtti.

İbranice yayın yapan bu medyaya göre İran, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı yaptırımlardan korkmadığını gösterdi.

Bu raporun bir başka bölümünde ise şöyle denilmektedir: "İran gemileri dünya çapında devriye gezmeye ve uzun menzilli yeteneklere ve sınır ötesi silahlara sahip olduklarını kanıtlamaya çalışıyor."

Maariv raporunun devamında İran'ın petrol yaptırımlarını aşma kabiliyetinden de bahsetti ve İran'ın petrol ihracat sürecinin son aylarda ivme kazandığını ve Çin, Suriye ve Venezuela'ya daha fazla sevkiyat yaptığını yazdı.

İsrail Savunması gibi diğer medya organlarının da İran İslam Cumhuriyeti donanmasına ait gemilerin ABD sınırları yakınında ve Panama Körfezi'nde varlığından bahsettiği belirtilmelidir ve bu konudaki endişelerini dile getirdiler.



Yeni yorum ekle