Suudi Arabistan Hac Planını Açıkladı

Pa, 15/01/2023 - 17:10

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Kabe’yi ziyaret eden hacıların korona virüs aşısı, menenjit aşısı ve mevsim gribinin tüm dozlarını almaları gerektiğini duyurdu.

Welayet News - Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, korona virüs aşısının dozlarını tamamlamanın hac yapmanın şartı olduğunu açıkladı.

Bakanlığın raporuna göre bu yıl hacca gidecek olanların korona virüs aşısının tüm dozlarını tamamlamaları, ayrıca menenjit aşısı ve mevsimsel grip aşısı olmaları gerektiğini vurguladı.

Hac ve Umre Bakanlığı ayrıca, hacıların kronik hastalıklar ile bulaşıcı ve solunum yolu hastalıklarından muzdarip olması da dahil olmak üzere hac ibadetlerinin yerine getirilmesi ile ilgili gereklilikler olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik Bin Favzan Al-Rabiah, bu yılki Hac töreninin kısıtlama ve koşulsuz olacağını ve hacıların negatif bir korona testi sunmalarına gerek olmadığını duyurdu.

Al-Rabiah yaptığı açıklamada, bu yılki Hac için yaş sınırı veya hacı sayısında sınırlama olmayacağını ve koşulların korona virüsünün yayılmasından öncekiyle aynı olacağını duyurdu.

Geçtiğimiz yıllarda korona virüsünün yayılmasıyla birlikte hac merasimlerine şart ve kısıtlamalar uygulanmıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle